Marc Duffeleer: ‘Zarak heeft me er opnieuw bovenop geholpen.’

Geraardsbergen/Overboelare. Voor Marc Duffeleer (64) uit Overboelare betekent zijn hond Zarak zowat alles. In 2017 werd Marc Duffeleer het slachtoffer van een ongeval met vluchtmisdrijf. Marc wachtte een zware revalidatie. ‘Zarak heeft me er opnieuw bovenop geholpen’, getuigt hij.

Op de voorstelling van het beleidsplan dierenwelzijn was Marc Duffeleer (64) uit Overboelare prominent aanwezig. Marc heeft een hond – Zarak – en het welzijn van de dieren ligt hem nauw aan het hart.

In 2017 werd Marc Duffeleer het slachtoffer van een ongeval met vluchtmisdrijf. Een wagen reed de wielertoerist omver. Zijn splinternieuwe fiets was goed voor de schroothoop en Marc mocht maandenlang revalideren. ‘Ik ben volledig verlamd geweest. Ik kon niets meer en heb opnieuw leren stappen’, getuigt Marc.

Marc heeft een Staffordshire Bull Terriër. ‘Het is dankzij Zarak dat ik er opnieuw bovenop ben gekomen. Deze hond is mijn enige vriend die ik na mijn ongeluk heb overgehouden. Zowat iedereen heeft me laten vallen. Uit het oog is uit het hart’, vertelt Marc. ‘Ik raakte geïsoleerd. Dankzij Zarak ga ik dagelijks gaan wandelen en neem ik deel aan wandeltochten. Zarak is altijd bij mij. Wat er ook gebeurt, mijn hond blijft mij vriend.’

Nauwe band
De Staffordshire Bull Terriër heeft als bijnaam ’the nanny dog’ vanwege zijn reputatie als speelkameraadje en beschermhond voor kinderen. Het ras is vriendelijk, volgzaam en is steeds voor plezier te vinden. Een Staffordshire schrikt voor een uitdaging niet terug, maar kan het niet altijd even goed met andere honden vinden. Nauw menselijk contact stelt de hond op prijs. Zarak is een hond die heel graag op stap gaat.

Dat de relatie tussen hond en baasje bijzonder intens kan zijn, konden we recent nog vaststellen. Bengo werd sinds woensdag 21 juni vermist. Zijn baasje uit Balegem had via de sociale media een oproep verspreid. De solidariteit was enorm. Het bericht op de Facebookpagina van Nuus Geraardsbergen werd ruim 3300 keer gedeeld. Bengo is intussen terug bij zijn baasje.

Julien Borremans