Zottegem viert 11 juli met Mama’s Jasje en 21 juli met Marcske en de Platte Choco’s

Op de Vlaamse feestdag dinsdag 11 juli organiseert de stad Zottegem een gratis optreden van Mama’s Jasje op het marktplein en op vrijdag 21 juli een gratis optreden van Radio Hallo Discoshow met Marc Vertongen en de Platte Choco’s in het Egmontpark.

Het programma van de Vlaamse feestdag werd samengesteld door CC Zoetegem en dat van de nationale feestdag werd in samenwerking met de Parkconcerten georganiseerd. “De feestdag van de Vlaamse Gemeenschap wordt traditioneel ingezet met een beiaardconcert. Dit jaar is dat voor het eerst van de nieuwe beiaardier Lode Schynkel. Hij brengt het werk van Vlaamse meesters, originele beiaardwerken en hedendaagse klassiekers in de Dekenale kerk. Verzamelen geblazen om 17 uur op de Markt om het beiaardconcert mee te pikken. Om 20 uur zorgt Peter Vanlaet met Mama’s Jasje voor de apotheose van de Vlaamse Feestdag en laat hij Vlaamse meezingers die in het collectieve geheugen gegrift staan over de Markt”, aldus burgemeester Evelien De Both (N-VA).

“Op 21 juli wordt het Egmontpark wordt vanaf 13 uur omgetoverd tot een kinderparadijs met grime, partytattoos, een ballenbad, speelcontainer en springkastelen. Afkoelen doe je met een heerlijk ijsje aan de ijskar. De muzikale noot wordt verzorgd door Radio Hallo Discoshow met de enige echte Marc Vertongen en De Platte Choco’s. Het wordt dus een razend gezellige
namiddag in het Egmontpark!”

Praktisch

Vlaamse feestdag – 11 juli

  • Markt Zottegem
  • Bar open vanaf 17 uur
  • Beiaardconcert om 17 uur – Mama’s Jasje om 20 uur

Nationale feestdag – 21 juli

  • Egmontpark
  • Open vanaf 13 uur
  • Ballenbad, springkastelen en randanimatie
  • Radio Hallo Discoshow met Marc Vertongen om 15 uur – gevolgd door de Platte Choco’s