12de berenfeesten: de beste ooit!

Het dient gezegd te worden! Chapeau en meer als hoed af voor de twaalfde editie van de berenfeesten georganiseerd door de Gezinsbond Vlierzele – Zonnegem – Letterhoutem! Deze editie was hooguit de beste van allemaal. Het werd gewoon een schot in de roos! De eerste avond (vrijdagavond) was al een voltreffer. De feestelijkheden werden geopend met de traditionele receptie en openingsdrink voor alle sponsors. Ondertussen bracht Marnix met zijn achtergrond muziek voor de nodige sfeer. Om 21u00 werd het gebeuren officieel geopend met de stomende Rock ’n Roll Machine Nouka die 2u lang covers brachten van vroeger en nu. Zij werden op het laatst de invallers voor de groep Atmid die noodgedwongen moesten afzeggen wegens onvoorziene omstandigheden. Na dit optreden zorgde DJ’s Icon en Red Tiger voor de verdere nodige gezelligheid tot in de vroege uurtjes. Het feestprogramma werd verder gezet op zondag met een fiets-sneukeltocht waar ruim 200 deelnemers aanwezig waren.  Om 15u00 startte aan Café ‘T Neerhof de berenstoet met reuzenberen Maarten, Tineke en Sien onder muzikale begeleiding van de fanfare uit Aaigem. Éénmaal aan de kerk aangekomen werden de beren opgewacht door Burgemeester Tim De Knijf en Pastoor Johan die onder hun goedkeuring de beren verwelkomden en zegende. Ondertussen stond zanger Nico uit Zottegem klaar om de kermissfeer op gang te trekken. Hij werd afgelost door het optreden van de Loco Kids Disco. Zij brachten hits for kids met ambiance voor alle leeftijden. Na hun optreden werd er plaats gemaakt voor de grote Berenworp waar er tal van prachtige prijzen te winnen waren, met als hoofdprijs het Zilveren Beertje geschonken door Juwelier Baele uit Oordegem. Het was de 10-jarige Marie-Lou De Rouck uit Vlierzele die het broodje met nr. 1 kon vangen en het Zilveren Beertje in ontvangst mocht nemen. Om 19u45 was het de beurt aan Waterloo ’74, world class ABBA Tribute uit het Antwerpse/Oekraïne om van wal te steken. Het werd optreden met grote klasse en stijl, waar zowel jong als oud volledig uit hun dak ging op al bekende nummers van ABBA. Het werd meer dan een stevige opwarmer voor het optreden van Chez Kit uit Herzele, de gekende covergroep die sfeervolle ambiance muziek brengt uit de jaren ’60 tot nu. Afsluiten werd er gedaan met de Afterparty onder muzikale begeleiding van DJ Joran! Dikke proficiat aan de gezinsbond en doe zo verder en op naar de 14de (?) berenfeesten! Men zegge het voort!