Toch nog nieuwe pastoor voor Erpe-Mere

Afgelopen zondag 2 juli nam de parochie Heilige Damiaan afscheid van E.H. Patrick Bourgoignie (68), die na veertien jaar dienst heeft en woonde in Erondegem, afscheid van hun parochiepriester. Pastoor Patrick besliste vroegtijdig op rust te gaan. Toch kwam zijn ontslag als een donderslag bij heldere hemel. Vooral omdat hij vorig jaar in juni nog voor zes jaar benoemd werd voor de Heilige Damiaan parochie die de 8 parochies van Erpe-Mere omvat. In juli 2022 kreeg Bourgoignie een verwittiging en daardoor besliste hij het veel rustiger aan te doen. Toch bleef hij zitten met een dubbel gevoel. De combinatie van mantelzorg thuis, de taak in het ziekenhuis en de opdracht in de Heilige Damiaan Parochie werd hem wat te veel, waaronder hij zijn functie neerlegde. Na zijn afscheid verhuisde Pastoor Bourgoignie naar het Gentse, waar zijn roots liggen.
Het was afwachten of de Damiaanparochie nog een nieuwe pastoor zou krijgen. Maar op de valreep voor het einde van de opdracht van priester Patrick Bourgoignie op 1 juli stelde het bisdom met ingang van 1 september een nieuwe priester aan voor de Heilige Damiaanparochie van Erpe-Mere. E.H. Romuald Atingbèton wordt tevens meewerkend priester voor het dekenaat Aalst. E.H. Romuald Atingbèton, momenteel aan de slag in het bisdom Namen, komt werkelijk als een geschenk. De man werd aangesteld voor een periode van drie jaar die kan verlengd worden.