Carine en Hugo zetten een definitief punt achter Het Zoeteke

‘We hebben het altijd met plezier gedaan, een welgemeend ‘dankjewel’ aan de vele klanten’

 
Carine Demeyer en Hugo Verstraeten hebben op vrijdag 30 juni 2023 een definitief punt gezet achter Het Zoeteke, Stationsstraat in Scheldewindeke. Al die tijd (bijna 18 jaar) hebben ze hun zaak met hart en ziel gerund. Het Zoeteke startte destijds op 10 november 2005 in de Dennenlaan, en verhuisde in 2012 naar de Stationsstraat in Scheldewindeke. Afgaande op hun enthousiasme en gedrevenheid hadden ze nog een aantal jaren kunnen doorgaan. ‘We hebben het altijd met plezier gedaan, maar aan alles komt een einde’. Met de sluiting van ‘Het Zoeteke’ verdwijnt er alweer een winkel in de fusiegemeente Oosterzele. Opvolging is er niet.
Vrijdagavond, even na 18 u, de deur wordt definitief dicht getrokken. Einde van Het Zoeteke. Kusjes. Het glas heffen. Een afscheid in schoonheid. ‘Het is mooi geweest’, zeggen Carine en Hugo met veel trots. Wél is het emotioneel om het los te laten. Het is een stuk geschiedenis. En de vele trouwe klanten zullen ze missen. Het Zoeteke werd snel een voltreffer. Klanten konden erop rekenen dat kwaliteit altijd gegarandeerd was. De grote hoeveelheid klanten bewees dat. ‘We hebben zoveel herinneringen om op terug te kijken’, glunderen Carine en Hugo. ‘De klanten kwamen voor de persoonlijke aanpak. De klanten waren geen nummers, ze waren onze klanten, we kenden iedereen bij naam’. In ‘Het Zoeteke’ kon je terecht voor doopsuiker, pralines, confiserie, geschenkpakketten, wijn, bubbels, lokale bieren, gin, rum, jenever, suikerarme fruitsappen, gepersonaliseerde gadgets, suikervrije producten, ontbijtmanden, tapenades, tapasschotels.
Ook de Lotto gaf een enorme boost aan de zaak.
Met heel veel plezier stonden Carine en Hugo hun klanten met raad en daad bij. Ze werkten geen enkele dag tegen hun goesting, ook op hun laatste dag. Soms was het heel druk. Als je iets graag doet, is elke dag mooi meegenomen.  Op 30 juni werden de laatste klanten bediend. Het is mooi geweest. Met Het Zoeteke verdwijnt een vaste waarde, met Carine en Hugo echte ondernemers.  Van meet af aan (2005) zagen ze de zaak geleidelijk openbloeien. Uiteenlopende klanten vonden de weg naar Het Zoeteke. Steevast werd er elk jaar een Sinterklaasfeest georganiseerd. Carine en Hugo
hielden van het sociaal contact en hadden de liefde voor ‘Het Zoeteke’ gemeen. En toegegeven, het doet wat, afscheid nemen van zoveel mensen die geregeld over de vloer kwamen. Velen voelden zich thuis in Het Zoeteke. Ze

zwaaien af met een heel goed gevoel. Nu gaan ze de tijd nemen om met volle teugen van het leven te genieten. De klanten werden met veel plezier bediend. Tot op de laatste dag deden ze hun job met hopen liefde. Sommige klanten werden bijna familie. Carine en Hugo willen een welgemeend ‘dankjewel’ zeggen aan de vele trouwe klanten. Carine en Hugo: elk einde is een nieuw begin. Ze willen nu meer tijd doorbrengen met hun familie en de kleinkinderen. Maar echt stil zitten zit er niet in. Carine start op 14 augustus als strijkster met dienstencheques (info: 0475 /98 87 38)  en Hugo zal nog een tijdje doorgaan met de invoer van gedecimeerde courant gekochte wijnen. De bestellingen worden vooraf doorgegeven en de leveringen kort na invoer. Bestellen per 12 flessen (11 + 1 gratis). Wil je graag de info-mails met bestelformulier ontvangen? Contacteer Hugo: 0471 / 36 35 34, Hugo.Verstraeten@hetzoeteke.be.

Het handelspand met woning staat te koop. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen voor dit duurzaam pand met ideale ligging, zakelijk en privé aan de achterzijde in een oase van rust. Bel hiervoor ook gerust met Hugo, 0471 / 36 35 34, hugo.verstraeten@hetzoeteke.be.
Aveve wordt het nieuw verkoop- en uitbetaalpunt voor Nationale loterij
Carine en Hugo zijn blij dat Aveve Scheldewindeke (Dirk Notebaert en Rita Houbraken)

in hun voetsporen treden om in hun zaak de verkoop van de producten van de Nationale Loterij verder te zetten. Aveve  is nu het verkoop- en uitbetaalpunt voor alle diensten van de Nationale Loterij (Lotto, Euromillions,…). Openingsuren van Aveve Scheldewindeke: maandag: 8 u 30 – 12 u, 13 u 30 – 18 u 30, dinsdag gesloten, woensdag tot en met vrijdag 8 u 30 – 12 u, 13 u 30 – 18 u 30, zaterdag: 8 u 30 – 12 u, 13 u 30 – 18 u. 

(marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).