‘Seizoenscafé Landskouter blikt tevreden terug op Openluchtfestival

Veel belangstelling voor Ambachtenmarkt

In Landskouter hing tijdens het Openluchtfestival, het event kreeg de mooie naam ‘Cauter Country’, iets heel feestelijks, keigoede muziek, genietbare evenementen, lekker eten en drinken.  De Ambachtenmarkt lokte een ruim belangstellend publiek naar ‘landelijk’ Landskouter. Filip Buckens, Heidi Deconinck, Christophe Steurbaut, Marjolein Vandersteene, Ulrik De Wachter, Kristof De Caluwé, Ellen Van Wambeke, Petra De Regge, Bert De Coene, Sigrid Van Steenberge en Marina Bovyn, hebben zich afgesloofd om van de editie 2023 iets heel bijzonders te maken. Het bestuur van ‘Seizoenscafé Landskouter’ blikt tevreden terug op ‘Cauter Country’. Het comité maakt een heel positieve balans op. De organisatoren zetten met veel goesting de schouders onder het festival. Al wie neerstreek in hartje Landskouter kwam terecht in één gezellig volksfeest.

  
Velen keken uit naar de gloednieuwe editie van het populair openlucht festival in de pastorietuin en de Bakkerstraat. Het dorpsfeest viel alweer in de smaak vallen. ‘Landskouterser’ kan het niet. In Landskouter kan een mens nog eens volledig losgaan, uit de bol gaan, een stuk in zijn kraag drinken als je daar zin in hebt. Ook dit keer kon je ‘Lekker blijven hangen’, om nog maar eens de zomerhit van Margriet Hermans te citeren. ‘Seizoenscafé Landskouter’ stelde zich gastvrij open. Het Openluchtfestival blijft populair. Het concept blijft aanslaan.
De feestelijkheden startten met een ambachtenmarkt, lokale ondernemers Piet De Kersgieter (Ovun) en De Keukentafel zorgden voor lekker eten. Pure 4 Fun (de coverband van Chris Mortier, sfeermaker van de bovenste plank) en de steengoede DJ Lorenzo Secelle waren top, ze bleven pompen, topentertainment. De hits rolden heerlijk de tuin in.  Dansen onder de verlichte notelaar, feestbeesten kregen de kans om ongegeneerd uit de bol te gaan. In de eerste plaats is ‘Cauter Country’ een sfeerfeest en staat het voor volksplezier. De diehards waren traditiegetrouw op de afspraak en hebben veel over voor ‘hun’ Openluchtfestival.
 
Dat de ambachtenmark zo’n succes zou worden overtrof de verwachtingen. Er viel veel verrassends te ontdekken. De standhouders zorgden voor een heel aantrekkelijke ambachtenmarkt met houtdraaien, lepel-snijden, kaarsen-maken, keramiek, droogbloemen, decoratie, bio -restaurant, houtoven, sier-smid, ambachtelijk glas, glasjuwelen, kaas, restauratie lederwaren, chocolade creaties, imker ,oesterzwamboerderij, wol en accessoires, spinster, vilten, schapenvacht, textiel, bijenwasproducten, kantklossen. De liefde voor hun vak spat er vanaf.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).