N-VA Oosterzele viert 11 juli in bijzijn van Vlaams minister Weyts

Afgelopen zondag organiseerde N-VA Oosterzele een 11 juliviering in Landskouter. Gastspreker van dienst was Vlaams viceminister-president Ben Weyts. De lokale N-VA-afdeling uit Oosterzele pleitte ervoor om lokaal meer initiatieven te nemen om in navolging van ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ ook op lokaal vlak de lokale gedeelde geschiedenis meer tot leven te wekken. “Verschillende gemeenten werken intussen aan hun eigen ‘Verhaal van …’. Ook onze gemeente heeft heel wat boeiende verhalen die gebundeld kunnen worden, klinkt het bij N-VA Oosterzele.

Zondagnamiddag ontving N-VA Oosterzele Vlaams viceminister-president Ben Weyts in het Ijzeren Hekken in Landskouter. Weyts, in de Vlaamse Regering bevoegd voor Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en de Vlaamse Rand, sprak de aanwezigen toe. Als minister in de Vlaamse Regering zette Weyts mee de schouders onder de ‘Canon van Vlaanderen’, dat sinds de boekvoorstelling onafgebroken om de eerste plaats staat in de lijst met populairste non-fictieboeken, gevolgd door ‘Het Verhaal van Antwerpen’, een lokaal initiatief dat boeiende verhalen uit de stad Antwerpen bundelt. ‘Samen met het succes van de TV-reeks het Verhaal van Vlaanderen, toont het aan dat Vlamingen meer dan ooit interesse vertonen in het gedeeld verleden”, zegt voorzitter van N-VA Oosterzele, Simon Lejeune.

Daarom pleit de lokale N-VA-afdeling ervoor om ook in Oosterzele, eventueel in samenwerking met omliggende gemeenten mee op de kar te springen. “Onze gemeente bezit heel wat boeiende verhalen”, zegt Lejeune. “Waarom bundelen we deze niet in ‘Het Verhaal van Oosterzele’, of ‘Het Verhaal van het Rhodeland’, of ‘Het Verhaal van de Vlaamse Ardennen’? Vanuit N-VA Oosterzele willen we hier alvast mee onze schouders onder zetten.”

De lokale N-VA-afdeling organiseerde voor het eerst een 11 juliviering. “Vele gemeentebesturen organiseren een volwaardige 11 juliviering. Helaas is dat in Oosterzele niet meer het geval”, klinkt het bij N-VA Oosterzele waar men hiervoor komende jaren zal blijven ijveren.