Fietser aangereden op de Kastanjelaan. Chauffeur pleegt vluchtmisdrijf, rijdt zonder keuring en is onder invloed

Vrijdagochtend werd een fietser aangereden op de Kastanjelaan in Zottegem. Na controle door de politiediensten bleek dat de chauffeur van de wagen onder invloed was van drugs. Bovendien was zijn wagen niet gekeurd.

De vader en zijn zoontje waren op weg naar een sportkamp toen een chauffeur van een SUV de fietser wou voorbijsteken. Op de Kastanjelaan is er daarvoor onvoldoende ruimte. Tijdens de inhaalbeweging werd de fietser aangereden. De wagen reed daarop door maar kon 400 meter verder klemgereden worden aan een opstopping in de Sabrina Van Beierenlaan. De fietser verwittigde onmiddellijk de politiediensten die snel ter plaatse kwamen. Het voertuig van de chauffeur was niet gekeurd. Daarnaast bleek een drugstest positief en werd het rijbewijs direct ingevorderd. Het parket bekijkt nu verdere maatregelen. De fietser kwam er vanaf met een kneuzing aan de linkerarm. Het zoontje bleef ongedeerd maar was erg geschrok