Snuisteren tussen tweedehandsspullen, brocante en curiosa op rommelmarkt in Landskouter

Slenteren, keuren en toch kopen

Op zaterdag 22 juli  vanaf 8 u tot 16 u kan je weer snuisteren, op zoek gaan naar tweedehandsspullen, brocante en curiosa tijdens de kermis in Landskouter.  Naast een vrijhaven voor opmerkelijke koopjes is de rommelmarkt in Landskouter een sfeervol event waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan. Je kan er gezellig  rondkuieren, snuffelen en tegelijkertijd de koop van je leven ontdekken. Met de zomer neemt onze goesting om te slenteren, keuren, twijfelen en toch kopen ook toe.
Maar waarom zou je als Landskouternaar zelf niet eens deelnemen aan deze rommelmarkt vanop je oprit of garage?
Voor een prikje (3 euro) wordt je vermeld op het stratenplan dat verdeeld wordt onder de bezoekers. Graag inschrijven voor 14 juli via gerritvandamme@hotmail.com, 0475 / 38 15 85, of decockgerda@telenet.be, 0496 / 18 57 79.  De bewoners van Landskouter kunnen dus mee doen van thuis uit, een unieke kans
om eens uw overbodige spullen te koop aan te bieden. Wie de zolder eens leeghaalt, daar komen velen op af.
De site Rooberg wordt the place to be voor wie op zoek is naar allerlei snuisterijen, één grote verkoopmarkt. Tweedehandspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Je kan op zaterdag 22 juli in Landskouter echte koopjes doen. Nog altijd zijn veel mensen fan van vlooienmarkten. Veel is er te koop voor een prikje.
Oude spullen hebben een ziel, ze zeggen veel over de tijd waarin ze ontworpen zijn. Het succes van de rommelmarkt in Landskouter zit hem in de combinatie van goedkoop winkelen én het ontspannend effect.
De curieuzeneus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,…één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen. De rommelmarkt is vaak de enige hoop om dat ene ding te vinden waar je al zo lang op zoek naar bent. Ga op zoek naar een leuk hebbeding. Je
kan er veel bruikbare en nog nuttige stukken op de kop tikken. Onbevangen rondwandelen. Leuk toch, de zoektocht naar puur mooie dingen. Tegelijkertijd kan je op zaterdag 22 juli genieten van een resem leuke kermisattracties (springkasteel, visspel, ballen-bad, boksbal, grijper,…). En uiteraard ontbreken ook de ‘drinks en foods’ niet, je kan komen genieten van frieten, fricadellen, bitterballen, en uiteraard het nodige gerstenat. De organisatoren hebben ook nog een extraatje.  Leuk meegenomen, toch, vanaf 11 u tot 14 u kan je komen luisteren naar het optreden van het duo ‘Halven dans’ aan GC IJzeren Hekken. Iedereen is welkom.
(marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)