Sportdienst blikt tevreden terug op Lente-cup tornooi

MVC Acapulco en FC Chantallegem triomferen

 

Vanaf 5 mei tot en met 30 juni 2023 werd Sporthal Oosterzele omgetoverd tot een heuse voetbaltempel. Sportdienst Oosterzele blikt tevreden terug op het Lente-cup tornooi.  ‘Het werd een zeer geslaagde editie,’ verwoordt sportpromotor Lieselot De Wulf. ‘Zestien ploegen namen deel aan het Lente-cup tornooi, tien mannenploegen en zes damesteams. Het damesvoetbal is blijkbaar in. Het werd een heus voetbalspektakel. Veel appreciatie voor de sponsors en speciaal voor De Sportbar, elke ploeg ontving een officiële wedstrijdbal. Van een mooi gebaar gesproken’. De top drie kregen als extraatje mooie waardebonnen, met veel dank aan sponsor O’Learys’, 1 ste plaats 220 euro, 2 de: 120 euro, 3 de: 60 euro.

 

Vanaf 5 mei tot de finaledag op 30 juni was het in de Oosterzeelse sporthal al minivoetbal wat de klok sloeg. Sportdienst Oosterzele heeft zich inderdaad afgesloofd om van de Lentecup een ‘specialleke’ te maken. Het werd een tornooi vol voetbalplezier. Een lovenswaardig initiatief van sportdienst Oosterzele: voor heel wat voetbalverenigingen loopt de competitie eind april op zijn einde.  Maar sportdienst stak daar een stokje voor, althans voor één sporttak: minivoetbal. Voor mannen en vrouwen was er een aparte competitie.  Alhoewel, we zouden toch eens willen zien wat het experiment van een gemengde ploeg zou opleveren. Zou uniek zijn. Maar genoeg gedroomd. Iedereen kon deelnemen, verenigingen of groep vrienden, vriendinnen,…het maakte niet uit. Iedere ploeg speelde 7 poulematchen, verdeeld over 7 weken op maandag en/of vrijdag. De finalewedstrijden werden georganiseerd op maandag 26 juni voor plaatsen 8 tot 5 en op vrijdag 30 juni voor plaatsen 4 tot 1. Het inschrijvingsgeld bedroeg 75 euro per ploeg. Waren inbegrepen: het gebruik van de zaal, de kleedkamers, de verzekering.  Wie geen enkele match miste, kreeg een terugbetaling van 25 euro in de vorm van een drankkaart, te nuttigen in de sportbar. Een gezellige ontmoetingsruimte.

 

Uitslagen

Mannen: 1. MVC Acapulco, 2. dBv Cartouche, 3. WPG, 4. Delice Erwetegem, 5. SDP Bonjourke Ladies, 6. Real Oosterzele. 7. MVG Gentill, 8. Real Spicy, 9. Mannen met Ballen, 10. DSH ‘t Ketske.

Vrouwen: 1. FC Chantallegem, 2. FC Sans Souci, 3. SK-latie, 4. Indulek doltcini, 5. Sk, 6. Vsv Ladies. Het tornooi winnen, het is voor MVC Acapulco en FC Chantallegem, iets heel speciaals. Na weken spanning volgde de ontlading, de cup is binnen. MVC Acapulco en FC Chantallegem mochten met recht en reden een feestje bouwen.

 

Veel dank aan sponsors O’Learys, Sportbar de Kluize  en Dienst Sport & Jeugd Oosterzele voor de perfecte organisatie. Het mooi succes moet een stimulans zijn om nog verder uit te pakken met een tornooi. Veel positieve reacties bij de deelnemende 16 ploegen. Deelnemen is belangrijker dan winnen. Wie graag (mini)voetbaltalent in actie zag, graag een koffietje, pintje, frisdrankje, streekbiertje drinkt, iets hartigs wou eten, kortom wie graag de bourgondische toer opging, wist waarheen. ‘We konden gelukkig rekenen op een schare enthousiaste en gemotiveerde medewerkers’, klinkt het heel dankbaar bij Sportdienst Oosterzele.     (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).