Mellenaars en Oosterzelenaars kunnen veilig terugkeren van Gentse Feesten met feest-bus 10

Speciale bussen om 0.30, 2.15 en 4 u

Als dat geen goed nieuws is voor de Mellenaars en  Oosterzelenaars die graag naar de Gentse Feesten trekken. De Gentse Feesten vinden plaats van vrijdag 14 juli tot en met zondag 23 juli 2023.
Er rukt een speciale feestbus van De Lijn uit om ook de feestgangers van Melle en Oosterzele ‘s nachts snel en veilig thuis te brengen. De Mellenaars en  Oosterzelenaars nemen aan Gent – Zuid (Woodrow Wilsonplein) feest-bus nummer 10. De bussen vertrekken om 0.30, 2.15 en 4 uur.
We weten als gaan ander: ‘Gentse Feesten’, ‘t is plezant, maar het is niet gemakkelijk om er te geraken met de wagen en er weer weg te geraken. Oosterzele heeft destijds jarenlang moeten lobbyen, pas in 2006 lukte in. De Lijn zag toen eindelijk in dat er voldoende feestgangers zijn om het bereik tot Oosterzele uit te breiden. Voor de nachtraven onder ons goed nieuws, wie een pintje te veel op heeft, en toch veilig naar huis wil, één goede raad, laat je ‘Lijnen’. Mellenaars en Oosterzelenaars, maak massaal gebruik van deze speciale bus. Neem het openbaar vervoer, alle parkings in Gent zitten in een mum van tijd overvol. Dankzij De Lijn kan je onbekommerd feesten tot in de vroege uurtjes. Gentse Feesten, een unicum in Europa, een gratis volksfeest met een sliert nationale en internationale vedetten, een gratis aanbod van (muziek)optredens, (straat)theater, expo’s, (kinder)animatie, stoeten, een grote flipperkast (de feestgangers zijn de balletjes) en…tien dagen leven als een Bourgondiër.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).