De speelpleinwerking Zwalm breekt nieuwe records!

Met momenteel het aantal van 1.679 daginschrijvingen scoort de gemeentelijke speelpleinwerking wederom een nieuw record: dit zijn nu al ruim 50 daginschrijvingen meer dan het vorig record van 2019, het jaar voor het uitbreken van de coronapandemie.

Er zijn momenteel 375 verschillende kinderen ingeschreven over onze 5 weken speelpleinwerking. Tijdens onze drukste weken verwelkomen we 100 kinderen per dag.

We zien dat er nog meer kleuters zijn ingeschreven dan vorig jaar. Ook van buiten Zwalm, want niet veel speelpleinwerkingen in de ons omringende gemeenten ontvangen kleuters. Sinds begin juni reeds zijn meeste weken volzet geraakt, sommige dagen zelfs tot de maximumcapaciteit van 50 kleuters”, zegt burgemeester Bruno Tuybens, tevens bevoegd voor het gemeentelijk kinderbeleid.

Ook zetten we opnieuw sterk in op inclusieve werking, een nieuw initiatief sinds deze bestuursperiode. We hebben dit jaar tot vandaag reeds vier kinderen met een beperking of bijzondere ondersteuningsaandacht kunnen ontvangen. De animatoren zijn erg gemotiveerd om zich voor deze doelgroep bij te scholen.

Deze zomer is de nieuwe lichting van hoofdanimatoren aan de slag. Allemaal heel gedreven en ervaren hoofdanimatoren, dus de opvolging van onze twee meer ervaren hoofdanimatoren, is verzekerd.

Niets dan goed nieuws en superblije gezichten dus”, aldus nog burgemeester Bruno Tuybens, “waarvoor ik de gemeentelijke jeugddienst en de schitterende animatoren zeer van harte feliciteer!”