Zestiger in levensgevaar na appartementsbrand Heldenlaan

Donderdagnamiddag raakte een vrouw, naar verluidt 65 à 70 jaar oud, levensgevaarlijk gewond nadat brand uitbrak in haar appartement in de Heldenlaan.

Het appartement bevindt zich op de eerste verdieping van een appartementsblok. “Omstreeks 15 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd omdat er rook uit het appartement”, vertelt burgemeester Evelien De Both (N-VA) die ter plaatse kwam om zich te vergewissen van de situatie. “Meteen kwamen de brandweer, politie en medische ploegen ter plaatse. De bewoonster van de eerste verdieping, waar de brand woedde, is ter plaatse gereanimeerd en overgebracht naar het OLV in Aalst. Twee andere bewoners zijn voor een check-up naar het ziekenhuis van Zottegem overgebracht. Het appartementsblok werd ontruimd. De bewoners hadden geen noodopvang nodig en worden opgevangen bij familie. Dank aan de hulpdiensten die alles gedaan hebben wat binnen hun macht lag om alle bewoners zo snel mogelijk in veiligheid te brengen.”