Sportievelingen kunnen zich uitleven in Pop-up skatepark

Vanaf 2 augustus

Het college en de jeugdraad beslissen samen om een pop-up skatepark in te richten tijdens de zomervakantie. Het skatepark komt achteraan de parking aan de spoorweg in Scheldewindeke. Geluiddempende maatregelen beperken de mogelijke hinder voor de buurtbewoners.

  Binnen het meerjarenplan voorziet lokaal bestuur Oosterzele in een permanent skatepark op de site van sporthal De Kluize in Scheldewindeke.
Schepen van Sport Elsy De Wilde benadrukt dat het beloofde skatepark er zeker komt, maar vraagt nog wat geduld om alles administratief correct op poten te kunnen zetten.  Om de enthousiastelingen tijdens de zomervakantie hun hart te laten ophalen, staan er tussen 2 en 28 augustus skatetoestellen op de parking aan het station van Scheldewindeke. De gemeente sluit hiervoor een overeenkomst af met de NMBS. De toestellen nemen in totaal 9 parkeerplaatsen in. De doorgang naar het fietspad blijft behouden en ook leerling-bestuurders kunnen het oefenterrein achteraan de parking altijd gebruiken.

Schepen van Sport en Jeugd Elsy De Wilde licht de keuze van de locatie toe: ‘Er zijn geen onmiddellijke buren naast het skatepark. Toch voorzien we geluiddempende maatregelen en regelmatige controles om de eventuele hinder tot een minimum te beperken. Bovendien is de parking goed bereikbaar en gekend bij de skaters door de vorige edities. Daarom de beslissing om de skaters tijdens de zomervakantie daar opnieuw een plek te geven.’ Het skatepark is de ideale locatie om nieuwe vaardigheden te leren of te verbeteren. De toestellen bieden een uitdaging aan de meer ervaren skaters, maar ook beginners kunnen hun eerste skatestapjes zetten. Dat maakt het skatepark een sportieve ontmoetingsplek waar de enthousiastelingen hun skatekunsten kunnen demonsteren. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)