Wielerhoogdag in Elst met miniemen – aspiranten en nieuwelingen

Thuisrijder Maurice Hoorens behaalde een verdienstelijke tweede plaats op bijna 3 minuten van de Canadees Ashlin (Nieuwelingen)

Gedurende de ganse dag hadden er wielerwedstrijden plaats voor miniemen, aspiranten en als apotheose nieuwelingen in Elst. Er kwamen dan ook een pak deelnemers opdagen in deze puike organisatie rond Taverne ’t Hoekske.

De wedstrijd voor nieuwelingen had niet minder dan 110 deelnemers voor 9 ronden op een selectief parcours rond Elst.  Het was de Amerikaan Enzo Hincapie die het lont in de koers door een vroege demarrage. Matthias Bogaert liet zich ook niet onbetuigd. Even later was het de beurt aan de Canadees Barry Ashlin die met een ferme prestatie het peloton op bijna drie minuten achterstand fietste.  De pelotonsspurt werd gewonnen door thuisrijder Maurice Hoorens tot groot jolijt van zijn thuisaanhang. Matthias Bogaert werd derde. Slechts 50 renners reden de koers uit!   De meest ongelukkige start was er voor Flor Coppens die een probleem had aan het versnellingsapparaat.

 

Bij de aspiranten 14 jaar noteerden we winst voor Lise Reyniers ( v) en Nolan Ladriere (j) -13 jarigen winst voor  De Meulemeester (v) en Jammaer(j) – 12 jarigen Fia Martino (v) en Lars Villers (j)

Verder stonden er nog wedstrijden voor miniemen op de agenda waaronder een tijdrit en een rit wielerinitiatie.

Meer foto’s op facebook Nuus Brakel