Renovatiewerken atletiekpiste Putbos Oordegem starten in oktober.

De atletiekpiste Putbos gelegen op de Grote Steenweg in Oordegem wordt dan toch gerenoveerd. De piste is sterk verouderd en heeft dringend nood aan renovatie en vernieuwing. Het was lang wachten of de piste nog onder handen zou genomen worden. De vraag was wie voor de kosten moest opdraaien en hoeveel het volledige plaatje zou bedragen. Maar de gemeente Lede zal de piste renoveren en heeft onlangs aannemer Lesuco aangesteld om de werken uit te voeren. Het renovatieproject zal ongeveer twee miljoen euro kosten. Hiervan wordt 60% betaald door subsidies via een groepsaankoop bij Sport Vlaanderen.

De toplagen van de rondbaan zullen vernieuwd worden alsook de rechte sprintbanen met zogenaamd mondverharding. De overige delen worden met tartan onder handen genomen. De startdatum van al werken is voordien op 15 oktober en zal duren tot en met juni 2024. Tot die tijd zal de atletiekpiste niet toegankelijk zijn.