Zottegem: letterlijk ‘Stappen naar een droom’ in Dodentocht

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) kon / kunt u uitgebreid lezen over het ‘Stappen naar een droom’-project. Hiermee wil Astrid Campens uit Zottegem de nodige fondsen bijeenhalen voor de aankoop van een staprobot – kostprijs zo’n 130.000 euro – die dan in het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent zou kunnen gebruikt worden om o.a. patiëntjes die verlamd zijn aan de onderste ledematen ingevolge een ongeval of ziekte (tumor), de kans te geven om weer te leren stappen.

Naast andere acties die al gehouden werden of die nog lopen (verkoop van snoepzakken en spaarpotactie bij verschillende handelaars, tombola voor Camille-pakket, benefietfestival op vrijdag 28 juli), werd enkele maanden geleden door Astrid Campens het plan opgevat om ook letterlijk te ‘stappen naar een droom’ door deel te nemen aan de jaarlijkse Dodentocht in Bornem, met start op vrijdag 11 augustus om 21 uur. Voorzien was dat ze dit zou doen samen met haar wandelmaatjes Dieter Blomme en Dorien Reygaert maar door omstandigheden moet laatstgenoemde verstek laten gaan.

Als extra motivatie én tegelijk als fundraising voor het ‘Stappen naar een droom’-project, wordt hieraan een sponsoractie gekoppeld. Wie hen wil steunen om deze sportieve onderneming helemaal tot een goed einde te brengen, kan stappen ‘kopen’ en op die manier helpen om Astrid, haar dochter Ella en de andere patiëntjes van het Gentse UZ-Kinderrevalidatiecentrum dichter bij de verwezenlijking van hun droom te brengen. De Dodentocht is 100 km lang, wat overeenkomt met ongeveer 140.000 stappen. Sponsoren kan – 100 stappen = 1 euro / 1 km = 14 euro – via deze link: https://forms.gle/uUJjCqYYboSHn4YaA. Via de tracking-tool van de organisatie (https://tracking.dodentocht.be/) kan men Astrid en Dieter, respectievelijk met startnummer 1400 en 1802, vanaf vrijdag 11 augustus om 21 uur volgen tijdens hun Dodentocht.

Lees ook: Benefietfestival voor ‘Stappen naar een droom’ en UZ-Kinderrevalidatiecentrum