Zottegem: Benefietfestival voor ‘Stappen naar een droom’ en UZ-Kinderrevalidatiecentrum

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) kon / kunt u uitgebreid lezen over het ‘Stappen naar een droom’-project. Hiermee wil Astrid Campens uit Zottegem de nodige fondsen bijeenhalen voor de aankoop van een staprobot – kostprijs zo’n 130.000 euro – die dan in het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent zou kunnen gebruikt worden om o.a. patiëntjes die verlamd zijn aan de onderste ledematen ingevolge een ongeval of ziekte (tumor), de kans te geven om weer te leren stappen.

Naast andere acties die al gehouden werden of die nog lopen (verkoop van snoepzakken en spaarpotactie bij verschillende handelaars, tombola voor Camille-pakket), hebben ook Anton Stragier en Warre Buysse het plan opgevat om, samen met enkele andere jonge vrienden, hun schouders te zetten onder een eendaags benefietfestival ten voordele van het project ‘Stappen naar een droom’. Datum en plaats van afspraak: vrijdag 28 juli op het terrein van Chiro Sint-Andries Strijpen aan de Sint-Andriessteenweg 159A. Vanaf 16u30 zullen de bezoekers – jong en oud zijn welkom – er in een gezellige sfeer en in de openlucht kunnen genieten zowel van spijs en drank als van ambiance en muzikaal jong talent, en daarmee tegelijk een steentje bijdragen tot een goed doel. Op de affiche staan live optredens van een viertal coverbands: The STiCQ’s (18u30 tot 19u30), Bonakar (uit eigen stad, 19u45 tot 20u45), Lisa Mari (21 tot 22 uur) en Raemon (22u15 tot 23u15). Dj WuWei zorgt voor de muzikale afsluiter (23u30 tot 01 uur).

PRAKTISCH

Festivaltickets kosten slechts 8 euro in voorverkoop (aan de kassa 10 euro) en zijn in de wijde regio te verkrijgen: bij de initiatiefnemers Anton Stragier (Zottegem) en Warre Buysse (Herzele) alsook bij Renee Glorieus (Sint-Lievens-Houtem), Xander Van Den Daele (Brakel), Kato Herman (Herzele), Simon Martens (Gent), Jitse De Latte (Zwalm) en in chocolaterie Pralifino bij Astrid Campens (Stationsstraat, Zottegem). Online tickets bestellen kan via deze link: forms.gle/wNoFj5U2GBocgcbv7. Om praktische redenen wordt de voorverkoop afgesloten op woensdag 26 juli om middernacht. Er wordt ook een kleine camping voorzien voor overnachting. Hiervoor kunnen tickets (zeer beperkt) enkel online gereserveerd worden. Van de kampeerders wordt verwacht dat zij vanaf 01 uur – tot dan loopt de vergunning om de normaal geldende geluidsnormen te overschrijden – de nachtrust van de buurtbewoners zullen respecteren.

Lees ook: Rock Zottegem schenkt Camille-pakket voor ‘Stappen naar een droom’