Nationale feestdag: Te Deum in Zottegem

In Zottegem werd het Te Deum op vrijdag 21 juli gezongen in de kerk  van Leeuwergem samen met de Oud-strijders en Veteranen vereniging NSB Groot-Zottegem. Er werd verzameld aan de ingang van de kerk voor plechtige dankdienst.

Nadien werd verzameld aan de ingang van het kasteel van Leeuwergem om onder muzikale begeleiding van Pipe-Major Diederick tot aan het kruisbeeld van de aldaar geëxecuteerde Baron Idés Della Faille d’ Huysse te herdenken.

Er werden gelegenheidstoespraak gehouden door achtereenvolgens door de Baron Baudouin della Faille d’Huysse, Marc Devalckeneer (Voorzitter Oud-Strijders & Veteranenvereniging N.S.B. Groot-Zottegem) en schepen Leen Goossens.

Nadien werd er een receptie aangeboden aan de Orangerie van het kasteel en de Koninklijke Harmonie, Vrije Kunstkring bracht een concert. Het feest ging verder in het Egmontpark van Zottegem.