In Beeld: Derde editie Ninoofs petanque is volop aan de gang

Het idee voor het tornooi ontstond drie jaar geleden tijdens het digitaal participatieplatform. Het petanquetoernooi was het eerste dat daaruit tot stand kwam. Het kende een enorme boost tijdens de coronaperiode.

“Het is een groot succes. Dit jaar namen bij de start van het toernooi 24 ploegen deel uit zowat alle dorpen en verschillende wijken van Ninove, met in totaal 120 spelers. Man en vrouw, jong en oud: iedereen kan deelnemen. Om het recreatief en laagdrempelig karakter te verzekeren, is in elke deelnemende ploeg maar één competitiespeler toegelaten. Een leuk weetje het spel eindigt zodra een team 13 punten heeft behaald; dit aantal refereert aan het departementsnummer van Marseille, namelijk 13.” vertelt initiatiefnemer Dirk Dhertoge.

Het volledige verloop van het tornooi is te volgen via de Facebookpagina ‘Petanque Ninove’ dat inmiddels 732 volgers telt. Daar zijn ook de data van de komende wedstrijden te vinden. Onze redacteur van Nuus ging eens kijken naar wedstrijd Kassauklasjers – Ter Duyst 69, de wedstrijd eindigde op 1-2 waardoor Ter Duyst 69 doorgaat naar de kwartfinale. De grote finale is 17 september tijdens de autovrije zondag op de Graanmarkt in Ninove.

©Sophie Richez – groep Kassauklasjers / Ter Duyst 69
©Sophie Richez – Petanque Ninove
©Sophie Richez – Petanque Ninove
©Sophie Richez – Petanque Ninove
©Sophie Richez – Petanque Ninove
©Sophie Richez – Petanque Ninove
©Sophie Richez – Petanque Ninove
©Sophie Richez – Petanque Ninove