Loods met kermiswagens vat vuur in Oordegem.

Net voor de middag ontstond achteraan een loods op de Hoging in Oordegem een zware brand. Een personenwagen en een container stonden in lichterlaaie. In de loods bevonden zich kermiswagens maar deze bleven buiten schot. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Het was rond 11u15 dat de brand op de Hoging in Oordegem werd opgemerkt door een buurman. De loods die vlak bij de spoorwegbrug vuur vatte verspreidde zich razendsnel. Onmiddellijk waren de vlammen meters hoog te zien achterin de loods. Een container en een wagen die achter de loods stonden, gingen op in de vlammen. Er is ook een vermoeden dat het vuur door zou ontstaan zijn. De brandweerkorpsen uit Aalst,Lede, Herzele, Moorsel en Wetteren kwamen ter plaatse en konden via de achterzijde de loods gemakkelijk bereiken waardoor ze vlug het vuur konden bestreden. Ondertussen werd alles in het werk gezet om de voorzijde van de loods die volledig met rook was bedolven te vrijwaren en ervoor te zorgen dat de brand niet verder zou overslaan. Enkel de rechterhoek achteraan werd vernield maar de rest van de loods werd gespaard.

Door de snelle reacties van de korpsen bleef de schade beperkt. Ook de kermisattractie die in de loods stond kon gelukkig gevrijwaard blijven. Wel liep de attractie rookschade op. Gezien de inhoud van de loods waar heel wat brandbare materialen in stonden is alles nog goed afgelopen en is veel erger voorkomen. De Hoging was een tijdje afgesloten voor het verkeer.