Drie keer zilver op EK Baanwielrennen U23 voor Katrijn De Clercq uit Oosterzele.

Tijdens het Europees kampioenschap baanwielrennen U23 in Anadia (Portugal) veroverde de 21-jarige Katrijn De Clercq uit Oosterzele 3 zilveren medailles.

Katrijn De Clercq opende met een sterk seizoen. Zo behaalde ze op de piste tijdens het Belgisch Kampioenschap 3x zilver op de scratch, afvalling en Madison samen met Sara Maes. Op de weg pakte Katrijn enkele top-10 plaatsen in UCI 1.1 en 1.2 wedstrijden waaronder podium in Borsbeek en Nijlen. Tijdens het BK op de weg in Izegem werd ze knap zesde en pakte ook hier de zilveren medaille bij de U23. Enkele weken geleden kon ze op het EK baanwielrennen U23 nog maar eens 3 zilveren plaketten ontvangen op de resp. afvalling, omnium en madison met Marith Vanhove.

Op het instagram schreef ze na deze fantastische prestaties:

“Wat een week! Trots op team België!
Voor mij was het 3x zilver, 3x vice-Europees kampioen, 3x de eerste verliezer, hoe je het ook wilt noemen. Echt blij met deze resultaten, maar wat nog belangrijker is, ik ben blij met de progressie die ik dit jaar maak. Stap voor stap kom ik er… op die topplek”.

Hiermee heeft Katrijn haar visitekaartje afgeleverd voor de komende Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs!

Foto’s: Katrijn De Clercq