Tweede single voor Zanger Jonathan uit Haaltert.

Het begon voor Jonathan (30) allemaal in 2004, in Café Pitstop te Geraardsbergen, tijdens een verjaardagsbal werd hij uitgenodigd om mee te doen aan een vrij podium. Hij zong er de liedjes “Ik voel me zo verdomd alleen” en “Allemaal” van Wim Soutaer. De reacties van de luisteraars waren veelbelovend, de mensen reageerden zo enthousiast dat Jonathan is blijven zingen . Het gevolg was dat de aanbiedingen voor de optredens vanaf toen binnenkwamen. Hij zong duetten met zanger Omen, onder andere het nummer “Hero” en “De Vlieger” van André Hazes.

“Ron Van Tienen samen met zanger Omen en mijn schoonbroer Ringo hebben mij destijds onder hun vleugels genomen”. begint Jonathan zijn verhaal. “Al vrij vlug creëerde ik mijn eigen stijl zoals kleine Sam Gooris. Zo deed ik tot driemaal toe mee aan de ‘Gouden Micro’, een wedstrijd die ik ook driemaal won. Vier jaar terug schreef ik mij in voor de wedstrijd “De gouden microfoon” onder leiding van Herman Verbaet. Deze wedstrijd werd georganiseerd vanuit het restaurant De Lork in Haacht, in samenwerking met Ment TV en Primo Magazine”. aldus Jonathan. Tijdens deze wedstrijd bracht hij een eerbetoon aan zijn moeder die een jaar voordien overleed. De zes finalisten brachten elk twee liedjes. Jonathan bracht ‘You Raise Me Up’ en ‘Lied voor mama’, een nummer geschreven door een vriend. Hiermee wilde hij haar bedanken voor alles wat ze heeft gedaan voor hem. Met deze inzet werd hij bekroond met een verdienstelijke tweede plaats. Nu zoveel jaar later brengt Jonathan heel wat covers van bestaande nummers, maar vooral ambiance muziek met als gevolg dat hij in februari van dit jaar zijn allereerste single uitbracht: “Viva Cerveza”. “Viva Cerveza” is een originele meezinger uit Nederland met een Spaanse melodie en veel ambiance. Een ambiance nummer waar Ment TV ook zeer positief over was en tot op de dag van vandaag nog steeds te horen is. “Ik heb alles te danken aan Eddy en Anja van het Kletterhof te Lebbeke, Steve Tielens en Strecords voor deze eerste eigen single. Het nummer werd zeer positief onthaald bij het publiek. Hierdoor kreeg ik de kans om op interview gaan bij Men TV”. aldus Jonathan.

Nu vijf maanden later brengt Jonathan vandaag zijn tweede single op de markt: “De zon streelt je huid”. “Mijn nieuwste single is zomers getint en is eigenlijk een vervolg op ‘Viva Cerveza’, dat goed gescoord heeft en steeds op enthousiasme kan blijven rekenen tijdens mijn optredens. Ik ben ervan overtuigd dat ‘De Zon Streelt Je Huid’ het nóg beter zal doen”, vertelt Jonathan. “De Zon Streelt Je Huid” is een productie van Bart Claus, ook de tekst werd geschreven door laatstgenoemde en Jonathan zelf. Bij het nummer hoort ook een videoclip (een creatie van Camera Works) die regelmatig te zien zal zijn op MENT TV.

De release van “De Zon Streelt Je Huid” is op vrijdag 28 juli en is dan te beluisteren via de bekende streamingdiensten en sociale media. “Het nummer is ook anders zoals men gewoon is van mij. Ook voor mij is deze stijl van muziek nieuw, maar ik waag het erop. Het is dan ook meer een levenslied”. aldus Jonathan.

Een full cd zit er voorlopig nog niet in, al wil hij volgend jaar naar aanleiding van 20 jaar Jonathan in oktober 2024 een reünie doen met liedjes dat hij vroeger gezongen heeft gecombineerd met nieuwe nummers en deze op een album plaatsen.  Tevens droomt hij volgend jaar te kunnen mee strijden voor de Zomer single van het jaar georganiseerd door Radio 2. Een prijs die hij maar al te graag op zijn palmares wil toevoegen. Stiekem hoop Jonathan in de toekomst de stap te kunnen zetten op het Tien om te Zien podium. Maar eerst wil hij zijn zinnen zetten eind dit jaar op de Loftrompetten 2023 en hoopt hij een kans te krijgen om genomineerd te worden met één van beide singles of als opkomend talent.

Zijn videoclips van zijn singles zijn op elkaar ingespeeld. “In de eerste videoclip zie je hoe ik plezier maak samen met mijn echtgenote Julie en in de nieuwe videoclip zal je zien dat ze in blijde verwachting is”. Jonathan trad op 20 juli in het huwelijk met zijn ‘Julie’ precies een jaar nadat ze elkaar hebben leren kennen. “Zij is een enorme steun, zij heeft het doorzettingsvermogen aan mij doorgegeven om een single te maken van mezelf, wat zijn vruchten heeft afgeworpen en waarvoor ik haar met hart en ziel dankbaar ben. Wij verwachten rond 1 december ons eigen kindje waar ik enorm naar uitkijk”. Jonathan zijn verhaal. Jonathan is al de trotse papa van zijn 7-jarig zoontje Ryan.

Langs deze weg nodigt Jonathan jullie nu al graag uit op zijn fanbal op zaterdag 2 september in het Kletterhof te Lebbeke waar hij met live orkest zal zingen. Wenst u Jonathan te boeken voor uw feest of activiteit? Dat kan via www.strecords.be of via Het Kletterhof op het nummer: 0473/18.83.91. – mailen kan naar vekewem@gmail.com – Jonathan Hunninck –  of bij Jonathan zelf op het nummer: 0456/38.55.16.

De première van de twee single en videoclip gaat straks in om 17u00 – zie YouTube en zoek onder Jonathan.