Zware verkeershinder verwacht door werken kruispunt N42-N8

Geraardsbergen/Lierde. Vanaf dinsdag 8 augustus starten er werken op het kruispunt van de Gentsesteenweg (N42) met Bambroek (N8). Op de N42 worden de afslagstroken verlengd in beide richtingen. Daartoe zullen we de N42 over een lengte van ±150m boven en onder het kruispunt opbreken en vernieuwen. Tegelijk wordt de verkeerslichtenregeling vernieuwd en conflictvrijer gemaakt. Dat moet het verkeer op het kruispunt veiliger doen verlopen.

Er wordt gewerkt in 1 fase om de hinder zo kort mogelijk te houden. Tussen 8 augustus en 8 september 2023 zal het kruispunt ingenomen worden voor de werken. Daarbij wordt de N42 geknipt voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van het kruispunt.

De verkeerssituatie:
Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt in alle richtingen blijven gebruiken. De verkeerslichten worden uitgeschakeld. Fietsers die de N42 die de N8 willen oversteken, zullen extra waakzaam moeten zijn. Er worden tijdelijke eilanden voorzien. De snelheid op het kruispunt wordt tot 50 km/u verlaagd. .

Op de N8 kan het gemotoriseerd verkeer het kruispunt dwarsen maar kan niet links of rechts afslaan. Het moet de dichtstbij zijnde kruispunten gebruiken. Op de N42 kan het verkeer het kruispunt niet dwarsen.

Voertuigen richting Zottegem verlaten de N42 ter hoogte van de Gentsesteenweg en volgen deze tot aan Ascoop (Gentweg). Voertuigen richting Lessen verlaten de N42 ter hoogte van de Assestraat en nemen de Gentweg om via de Genstesteenweg terug op de N42 uit te komen.

De aansluiting van de Hasseltkouter met de N42 wordt afgesloten tijdens de werken zodat er geen sluipweg naar het bedrijventerrein ontstaat.