Gentsestraat feestelijk geopend in Burst.

Na meer dan een jaar kon het verkeer dat vanaf de Gentsestraat Burst richting het dorpskern wilde, niet door wegens grote wegenwerken. De Gentsestraat samen met de Sint-Pieterstraat kreeg een volledige opknapbeurt. Nu zijn beide straten terug toegankelijk en dat diende gevierd te worden. Meteen is de heraanleg definitief een feit en is er opnieuw doorgang voor alle verkeer. Verschillende verenigingen samen met het gemeentebestuur van Erpe-Mere slaagden de handen in elkaar om er een mooi feest van te maken. Zij zorgden ervoor dat het hele weekend in feeststemming was.

De Gentsestraat werd feestelijk geopend met een optocht die startte aan de grens met Zonnegem.  Zo werd de straat eerst officieel geopend door Burgemeester Van Keymolen en zijn schepenen samen met de fanfare ‘Nieuw Leven’ uit Aaigem die voor de muzikale omlijsting zorgde, de mascotte Doremanmolen, het buurtcomité en de inwoners. Dat de mascotte mee de optocht vergezelde was omdat tot 1970 die molen het uithangbord was van de Gentsestraat en destijds halverwege de straat stond.

“De Gentsestraat is prachtig en dat diende gevierd te worden”, zei burgemeester Tom Van Keymolen (CD&V). “We hebben de inwoners gevraagd om hun huizen te bevlaggen en mee te stappen in de optocht. Dit werd dan ook zeer positief onthaald”. Ook de verenigingen deden hun buit in het zakje en zorgden voor de nodige optredens, volksspelen en kinderanimatie. Op zaterdag werd door het gemeentebestuur en het Davidsfonds Burst ook de traditionele Paardenommegang georganiseerd.

Fotos’s bron: Yves De Clercq – Dirk De Pauw & Willy Van Der Meulen