Inbraak langs de Leinstraat in Opbrakel

 Langs de Leinstraat in Opbrakel  werd er vorige nacht  ingebroken in de woning van K.D.B en F.V.D.P.  De bewoners waren onderweg van het zuiden van Frankrijk  toen de feiten zich hebben voorgedaan. Verschillende ramen werden beschadigd.
Toen de bewoners thuis kwamen merkten ze op dat alles werd overhoop gehaald. Blijkbaar waren de dader(s) alleen uit op geld. Zo’n 70 euro bedroeg de buit en waardevolle spullen werden ongemoeid gelaten.
De lokale politie Brakel voert het onderzoek.
Uiteraard krijgen  de bewoners een emotionele shock  als men thuis komt van een reis en geconfronteerd wordt met deze zaken. Elke  inbraak is er één te veel vertelt korpschef John Pieteraerens  van de lokale  politie.  “Het aantal  diefstallen is niet fors gestegen en we zitten   aan een normaal gemiddelde de laatste maanden. In de praktijk zijn dat 4 à 5 inbraken per maand  over de ganse politiezone.” (Brakel-Horebeke-Zwalm en Maarkedal)