Zomer- en Rommelmarkt in Oudenhove

Voor de tweede maal gaat de Zomer- en Rommelmarkt door in het vroegere Triamant ( nu Ikaria).

Magali Steurbaut vertelt me dat het misschien niet het mooiste weer zal zijn en dat daarom de rommelmarkt binnen zal doorgaan.

Het feest zal niet minder leuk zijn daardoor, integendeel :

Uiteraard worden de kinderen niet vergeten met leuke animatie, van 14 u00 tot 18u00.

En om 17u30 tot 18u30 is er live music voorzien met Tine Vandenbussche.

De eeuwige zoektocht naar liefde en het leven is immers het tijdloze onderwerp en de inspiratiebron van vele Franse chansons. Edith Piaf ontbreekt uiteraard niet, maar Tine’s ontdekkingstocht gaat veel verder, bvb Juliette Greco en Mistinguett tot en met namen die voor de meesten onbekend zijn. Er is evenwel een rode draad: het zijn allemaal fantastische chansons. Een origineel concept, soms ondeugend maar steeds hartverwarmend.

 

 

De hongerigen en dorstigen worden uiteraard niet vergeten want vanaf 18u30 is er barbecue met saladebuffet en gepofte patat.

Ik sprak ook even met een deelnemer van één van de vele standjes.

Ronny Moreels, deelnemer van het eerste uur, is er klaar voor en heeft zijn vele tweedehands boeken klaar liggen om aan een gunstig prijsje te verkopen. Ook zou hij een paar fijne schilderijen willen tonen en eventueel zelfs een kunstige toekomst willen toekomst geven bij een koper. Hij kijkt er in elk geval naar uit om zijn vele dorpsgenoten terug te zien. “Zo zag ik vorig jaar mensen terug die ik sedert 25-30 jaar niet meer zag”. Zelfs zijn vrouwtje Marianne zal hem vergezellen al zou dat meer zijn om nu en dan een koffietje te drinken eerder dan om de verkoop te stimuleren.

Waar gaat dat nu ook weer door? Faliestraat 1 te Sint Maria Oudenhove;

Ook op Facebook en Instagram kan de de festiviteiten volgen.
En voor verdere inlichtingen kan je steeds terecht bij magali.steurbaut@ikaria.be