Koopjesjagers zijn welkom op rommelmarkt in Gijzenzele

Waarom nieuw kopen als het tweedehands kan

Zondag 27 augustus vanaf 10 u wordt het centrum van Gijzenzele ingepalmd door de rommel-, antiek-, curiosamarkt en gagageverkoop, die georganiseerd wordt door de Kermisvrienden. Een gouden raad, wie wenst deel te nemen schrijft nu als de bliksem in. En leuk meegenomen, deelnemen is GRATIS. Info en inschrijven kan via kennethtoch@hotmail.com. De rommelmarkt in ‘Gijzel’ blijft populair. Leuk toch, een gezellig dagje uit én de zachte prijsjes komen van pas in deze peperdure tijden. Waarom veel geld uitgeven voor iets nieuws, als het tweedehands ook kan? En gelijker tijd kan je ook genieten van de ‘kirmisse’, die op zondag op volle toeren draait. De Gijzel – rommelmarkt lokt elk jaar opnieuw een massa bezoekers. De rommelmarkt is elk jaar meer en meer in trek, gezien de altijd maar stijgende levensduurte. De meeste zaken kosten een prikje, want afpingelen op de prijs dat is het spel. Door iets een tweede leven te geven, verklein je de ecologische voetafdruk.
Oude spullen hebben een ziel. Velen schuimen de markt af op zoek naar spullen die ze graag een tweede leven gunnen. Inwoners van Gijzenzele kunnen meedoen van thuis uit, grijp de kans. Een plan met de deelnemers is ter beschikking in ‘t Zaaltje.  Koopjesjagers en verzamelaars van allerlei voorwerpen zullen op zondag 27 augustus tijdens ‘Gijzel Kirmesse’ op hun wenken bediend worden. Naast een vrijhaven voor interessante koopjes is deze rommelmarkt een sfeervolle traditie waarin schattenjagen, grabbelen en afdingen centraal staan. Kom gewoon rondkuieren, snuffelen en tegelijk de koop van je leven ontdekken. Mooie dingen voor weinig geld. Je gaat op de rommelmarkt en garageverkoop in Gijzenzele op een ontspannende manier allerlei curiosa, waardevolle spullen, leuke hebbedingetjes op de kop tikken. Vaak is de regel, hoe volkser hoe beter. De curieuze neus, de verzamelaar, de antiekliefhebber, de prijsbewuste, de snuisterraar, de snuffelaar,…één voor één zullen ze de rommelmarkt afschuimen.
In Gijzenzele kan je veel bruikbare en nog nuttige stukken op de kop tikken. Tweedehandsspullen zijn vaak toffer dan nieuwerwetse spullen, vaak kwalitatief beter en je haalt een origineel stuk in huis dat niemand anders heeft. Je kan echte koopjes doen. Afdingen hoort er bij op zo’n tweedehandsstrooptocht. Vragen hoeveel iets kost en zeg hoeveel je wil geven. Ofwel is het goed, ofwel wordt een middelweg gezocht. Iedereen komt op de rommel- antiek-, en curiosamarkt en garageverkoop, van chique madammen tot giechelende tieners. Onbevangen rondwandelen. Daar heeft die open sfeer op ‘Gijzel Kirmesse’ veel mee te maken. Je staat soms versteld wat mensen wegdoen. Wie naar rommelmarkten gaat, voelt dat hij leeft. De rommelmarkt is een vaste waarde van de ‘kirmesse’. Van het bezoek aan de rommelmarkt in Gijzenzele kan je een heuse daguitstap maken, een van de aantrekkelijkste markten in de regio, met een gevarieerd aanbod.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).