‘Verstopping riool is een privéaangelegenheid’, stelt schepen Veerle Mertens

Zandbergen. Willy De Smet heeft water in zijn kelder. ‘Dit komt door een verstopping onder het voetpad als gevolg van werken’, beweert de Zandbergenaar. Volgens Veerle Mertens – Schepen van o.a. Openbare Werken – klopt dit niet en is de verstopping het gevolg van werken die zijn buur op zijn terrein liet uitvoeren. Het is een privé-aangelegenheid. ‘Dit werd door de verzekeringsmaatschappij herhaaldelijk aan de betrokkene toegelicht.’

Volgens Veerle Mertens (CD&V) situeert de problematiek zich op privéterrein, waardoor de stad Geraardsbergen geen betrokken partij is. ‘De verzekeringsmaatschappij heeft uitdrukkelijk gesteld dat er geen gebrek aan de openbare riolering werd vastgesteld en dat het probleem zich situeert ter hoogte van de buur van de betrokkene. Dit werd door de maatschappij ook herhaaldelijk toegelicht aan de betrokkene’, stelt schepen Mertens vast. ‘Wellicht is door het rooien en effenen van het terrein (er stonden daar sparren/bomen) de huisaansluiting van betrokkene beschadigd.’

‘Mr. De Smet beweert dat de problemen zijn ontstaan nadat de watermaatschappij werken in de straat heeft uitgevoerd. De Watergroep heeft inderdaad in de Lindeveldstraat gewerkt, maar niet ter hoogte van het huisnummer waar mr. De Smet woont of in de buurt van zijn afvoer. De werken gebeurden verderop in de straat. In april vorig jaar werd een vergunning afgeleverd voor de uitbreiding van de waterleiding voor een verkaveling. Beweren dat de afvoerproblemen een gevolg zijn van die werken klopt volgens de betrokken diensten niet.’

‘In november vorig jaar werd door een tweede onderzoek door het expertisebureau vastgesteld dat er twee verzakkingen zijn op het privaat terrein van de buur van de betrokkene. Er is enkel sprake van deze twee verzakkingen, en dus niet van andere verzakkingen of breuken aan de afvoer’, besluit Veerle Mertens.

Julien Borremans

Lees ook:

Verstopping riool zorgt voor heel wat ergernis: ‘Ik stuit op een muur van onbegrip bij de stad.’