Gerda Gelan van ‘Mercerie Corona’ overleden

Geraardsbergen. na een kortstondige ziekte is Gerda Gelan op 83-jarige leeftijd overleden. Gerda werd op 4 juli 1940 geboren en stierf woensdag 9 augustus in het stedelijk ziekenhuis van Geraardsbergen. ‘Ze studeerde ‘Snit en Naad’ in het plaatselijk Maria-Jozefinstituut en behaalde daarna het diploma regentes in de Rijksnormaalschool in Diest. Ze gaf een tijd les in de lokale avondschool maar stichtte in de Grotestraat de ‘Mercerie Corona’, die een begrip werd in de Oudenbergstad en omgeving’, laat Albert Schrever weten. De overledene laat twee kinderen achter.

De afscheidsplechtigheid rond de asurne, waartoe u vriendelijk wordt uitgenodigd, zal plaats hebben in de dekenale kerk Sint-Bartholomeus te Geraardsbergen op donderdag 17 augustus 2023 om 11.30 uur. De bijzetting van de asurne op het kerkhof van Geraardsbergen gebeurt in familiekring.

De redactie wenst haar medeleven te betuigen aan de nabestaanden.

Julien Borremans