Tweede zege een feit voor Borsbekenaar David Desmecht

David Desmecht heeft er een tijdje op moeten wachten maar afgelopen vrijdag in Lokeren-Doorslaar was het eindelijk zover. David kwam solo aan en kon opnieuw zegevieren en zijn tweede overwinning op zak steken.

David Desmecht (30) en woonachtig in Borsbeke kende een bewogen jaar. Dat vreugde en verdriet kort bij elkaar liggen, dat heeft David zelf mogen ervaren. Eind 2022 stapte zijn moeder Nancy op amper 58-jarige leeftijd uit het leven. Een week ervoor werd zij nog grootmoeder van Davids dochtertje Sien.

David stond op dat moment op punt om te stoppen met wielrennen. “Na de zelfmoord van mijn moeder, vlak na de geboorte van mijn dochtertje Sien, twijfelde ik om nog verder te koersen. Maar als eerbetoon aan haar en Sien wilde ik eerst nog eens winnen. Deze gedachte hield mij sterk en motiveerde mij om toch nog verder te doen als renner.” aldus David. Begin juni te Kester slaagde David in zijn opzet en kon hij voor het eerst dit seizoen het zegegebaar maken. Wijzend en kijkend naar de hemel en met bij beide wijsvingers in de lucht, bolde hij over de streep. Dat zijn vriendin Nele en zijn vader Patrick aanwezig waren, maakte het voor hem nog specialer. Op deze manier maakte David zijn droom waar.

Moeilijke start.

David kende een moeilijk voorjaar waar alles vierkant draaide. “Ik zocht mij kapot naar de oorzaken ervan. Ik ging zo ver dat ik het probleem ging zoeken aan mijn zadelpositie. Ik eindigde weinig of niet in de top twintig, laat staan een top tien plaats. Vanaf juni begon alles te verbeteren en kon ik mij al regelmatig nestelen in de prijzen. Mijn eerste overwinning gaf mij een boost en meteen voelde ik dat de juiste trein vertrokken was. Ondertussen kon ik al heel wat top 10 plaatsen veroveren.” vertelt David ons.

Tweede overwinning

Dat de vorm bij David goed zat was afgelopen weken al duidelijk te merken. Hij kwam echt niet meer uit de top tien en dat een tweede overwinning in de lucht ging was overduidelijk. Afgelopen vrijdag in Lokeren-Doorslaar was het dan opnieuw prijs en kwam hij net als bij zijn eerste overwinning  solo aan. “Het moest er weleens van komen. De conditie zat de laatste weken enorm goed maar het was altijd net niet. Tot vrijdag in Lokeren waar ik terug de handen in de lucht kon steken. Eindelijk, want ik heb een tijdje moeten wachten op deze tweede overwinning. Dit bevestigt dat mijn hard werken beloond wordt en dat ik de goede balans heb teruggevonden. Hopelijk volgen er nu nog meer overwinningen. Mijn belangrijkste doelstellingen is vooral mij amuseren zoals ik nu bezig is. Ik probeer alles zo goed mogelijk te combineren tussen mijn job als postbode, mijn gezin en het koersen. Van mij mag alles maar niets moet nog.” besluit David.

Wat volgend seizoen betreft is het nog koffiedik kijken en wordt het afwachten of David de kleuren van Charles Metalced al dan niet nog zal vertegenwoordigen.

Foto boven:

David Desmecht kon afgelopen vrijdag zijn tweede zege binnenhalen in Lokeren-Doorslaar.

Foto’s onder:

David bracht bij zijn eerste overwinning een eerbetoon aan zijn overleden moeder en zijn dochtertje Sien.

De huldiging afgelopen vrijdag samen met zijn vriendin Nele die hem door dik en dun steunt en bijstaat samen met hun dochtertje Sien.

David Desmecht tijdens de wedstrijd in Lokeren-Doorslaar.

Met grote dank aan Fotografe Martine Verfaillie voor de geleverde foto’s!