© FS

Vandalen proberen Vollander wensboom Sanitary-site in brand te steken

Zaterdag hebben vandalen geprobeerd om de Wensboom op de Sanitary-site in brand te steken. De brandweer was er gelukkig op tijd bij.

De Wensboom is een project van de Zottegemse kunstenaar Thijs Van Der Linden. Lees er meer over via deze link. Het is een restant van de geliefde Vollander-boom in Strijpen die sneuvelde tijdens een storm in februari 2020. Lees meer hierover via deze link.

Buurtbewoners zeggen dat de feiten zich zaterdag rond 22 uur afspeelden. Ze hebben het over drie jongeren die in de buurt eerder met bommetjes aan het gooien waren. In de Wensboom zit een gat dat vaak wordt gebruikt om afval in achter te laten. Veelal materiaal dat werd gebruikt tijdens een picknick op de bank vlakbij de boom. Het is dat afval dat in brand werd gestoken. Door de snelle tussenkomst van de brandweer is er enkel in dat gat schade aan de boom. De buitenkant bleef gevrijwaard. De buurtbewoners geven nog mee dat er heel hoge vlammen waren.