Kermis vieren met d’ Ertegemse Trekkers: retrostoet, volksbal en kidsdorp als nieuwigheid

Ter gelegenheid van de dorpskermis komend weekend in Erwetegem gaan d’ Ertegemse Trekkers, bij wie er dit jaar al zestien kaarsjes op de verjaardagstaart staan, op vrijdag 25 augustus om 14u30 opnieuw langs in het plaatselijke rusthuis WZC De Vlamme om er gedurende een uurtje voor en samen met de residenten (en hun eventueel bezoek) gekende, herkenbare volksliederen te zingen. Ook zullen ze voor iedere rusthuisbewoner een zoetigheid als ‘kermisgeschenk’ bij hebben.

s Avonds tekenen de Ertegemse Trekkers dan voor de openingsstoet van de kermis, een ludieke optocht in retrostijl die om 19 uur vertrekt vanop de Kattenberg via de Kloosterstraat en Smissenhoek richting het oud-station aan Ten Ede, onder begeleiding van de muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Sint-Maria-Oudenhove. Mensen met een oldtimer, een oude brommer of een retrofiets zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Wat de dresscode voor deze openingsstoet betreft, is “kledij uit de tijd van toen” wenselijk. Naar aanleiding van deze activiteit zal trouwens – in combinatie met avondrommelmarkt aldaar – in de Kattenberg vanaf 17 uur een parkeerverbod gelden en vanaf 18 uur geen verkeer toegelaten worden (afgesloten ter hoogte van kruispunten met Sint-Pietersplein, Ragestraat en Nelekouter).

Op zaterdag 26 augustus maken de Ertegemse Trekkers afspraak voor het traditionele volksbal met dans, vanaf 20u30 in de loods op de boerderij van de familie Hoerens aan het Gaverland. Met op de affiche het optreden van De Corsari’s (met Roel Vanderstukken en Sarah De koster) en een afterparty met dj Danny is de ambiance verzekerd. Een inkom- of steunkaart kost 5 euro en geeft ook recht op deelname aan een tombola.

Een nieuwigheid op het kermisprogramma dat de Ertegemse Trekkers aanbieden, is – bij al jarenlange afwezigheid van de klassieke kermisattracties – een zgn. Kidsdorp dat op zondag 27 augustus ingericht wordt op de parking (kant Tweekerkenstraat) aan de kerk van Erwetegem. Van 16 tot 21 uur zullen kinderen vanaf 4 jaar er zich aan zeer democratische prijzen kunnen uitleven op een touwenparcours met bungee, de Disco Dome (springkasteel op muziek) en/of in de Bumper Carz (botsautootjes).