Streekgenote Katrijn De Clercq wint massaspurt in Mere

Eerste Grote Prijs Lucien Van Impe Dames Elite

Na een lange reeks van beroepsrennerswedstrijden georganiseerd door de Meerse wielervrienden die de handdoek onlangs in de ring gooiden was het bang afwachten of er op donderdag na het kermisweekend in Mere nog een grote koers zou worden gereden. Een aantal vrienden slaagden de handen in elkaar en richtte Wielervrienden Broek op. Zij wilden voorkomen dat er op de laatste kermisdag geen kermiskoers meer zou zijn en zorgde ervoor dat de traditie in ere moest worden gehouden. De Grote Prijs Lucien Van Impe bleef bestaan al was dit niet meer voor elite met contract maar voor de dames Elite.

De eerste editie van de Grote Prijs Lucien Van Impe Dames Elite ging over een wedstrijd van 98,3 km verdeeld over zeven ronden van 14,4 km op het volledige grondgebied van Erpe-Mere. Er kwamen 103 rensters of 17 ploegen aan de start en het was vooral uitkijken naar de plaatselijke renster Tara Gins uit Erpe-Mere hoe zij het er vanaf kon brengen.

Ondanks het zware en moeilijke parcours was het zeer moeilijk om te kunnen ontsnappen vanuit het peloton.  De ene vlucht na de andere werd tenietgedaan door een wakend peloton.  Dus streefden we na zeven ronden uit om een massasprint waar streekgenote Katrijn De Clercq van Lotto Dstny Ladies uit Oosterzele vrij gemakkelijk de sprint won voor de Nederlandse Anna Van Wersch, de Ierse Caoimhe O Brien, Sandrine Tas en Dina Scavone. De Nederlandse Noa Jansen, Fauve Bastiaenssen, Marieke Meert, Elisa Serné (Ned) en Kelly Druyts waren goed voor plaats 6 – 7 – 8 – 9 en 10. Thuis Renster Tara Gins eindigde net achter het peloton en strandde op 42ste plaats.

Foto Boven: de massaspurt won gewonnen door Katrijn De Clercq

foto onder: de aankomst en sfeerbeelden tijdens de wedstrijd en het podium