Oordegem: Gianni Cooman solo bij funwedstrijd met club, Niels De Coensel solo bij wedstrijd voor Groot-Ledenaars

Naar aanleiding van de kermis Oordegem organiseerde de plaatselijke wielerclub Sport & Nering twee wielerwedstrijden op gesloten parcours.

De eerste funwedstrijd was een wedstrijd voor renners aangesloten bij een wielerclub. Er kwamen 26 deelnemers voorbij de inschrijvingstafel om 30 km af te leggen verdeeld over 15 ronden. De wedstrijd kwam op gang in de vierde ronde toen Gianni Cooman het hazepad koos en vrij vlug twintig seconden bij elkaar kon fietsen. Thomas Haentjes en Jordy Van De Winkel probeerde de achtervolging op de leider in te zetten maar slaagde niet in hun opzicht en moesten de eenzame vluchter laten rijden. Ronde na ronde bouwde Cooman zijn voorsprong uit en kwam solo aan.  Mauro Cooman (broer van de winnaar) en Emiel Fontaine konden zich in de laatste ronde nog lostrekken van het peloton en mochten veertig seconden na de aankomst van Gianni Cooman spurten voor de tweede plaats. Deze werd gewonnen door Cooman voor Fontaine. Even later werd de pelotonspurt gewonnen door Junior Sergoris voor Maarten De Croock, Gert Brijs, Louis Moreels, Bart Dierickx, Greg Perreman en Jorgen Beque.

Funwedstrijd voor Groot-Ledenaars

Tweeëntwintig renners startte in de tweede funwedstrijd waar enkel renners afkomstig van Groot-Lede konden deelnemen. Zij krijgen 20km onder de wielen geschoven verdeeld over 10 ronden. Net als bij de eerste wedstrijd was de wedstrijd vlug geklonken. Niels De Coensel uit Lede besloot in de vierde ronde om zich ervan onder te muizen en meteen was hij vertrokken voor zijn solo vlucht. Op een mum van tijd was de vogel gaan vliegen. Vanuit het peloton werd er amper gereageerd, zodat Niels De Coensel bij zijn aankomst één minuut voorsprong had op de rest. Jerry Cooman, de vader van Gianni en Mauro, won als ouderdomsdeken de spurt voor de tweede plaats voor Niels De Gendt, Bert Van Brabant en Jonas De Clercq. De verdere ereplaatsen waren weggelegd voor Brian Van Den Eeckhout, Brent Van De Moortele, Matthias Scheerlinck, Arnaud Beeckman en Lars Van Hecke.

De afsluitingswedstrijd op dinsdag 29 augustus is een wedstrijd voor elite zonder contract en beloften met start om 16u00. Alle formaliteiten vinden plaats in en rond het ontmoetingscentrum Oordegemdorp te Oordegem.

Foto’s funwedstrijd met club:

Foto boven: het podium met in het midden de winnaar Gianni Cooman, de tweede Mauro Cooman (l) en de derde Emiel Fontaine (l) samen met de organisatoren Sport & Nering en kandidate Miss fashion 2024 Shiana Braeckman.

De aankomst van Gianni Cooman

De spurt voor de tweede plaats gewonnen door Mauro Cooman voor Emiel Fontaine

De Spurt van het peloton gewonnen door Junior Sergoris voor Maarten De Croock, Gert Brijs, Louis Moreels, Bart Dierickx

De podiumfoto

De familie Cooman

Foto’s funwedstrijd Groot-Ledenaars:

De aankomst van Niels De Coensel uit Lede

Het podium met in het midden de winnaar Niels De Coensel, de tweede Jerry Cooman (l) en de derde Niels De Gendt (l) samen met de organisatoren Sport & Nering en kandidate Miss fashion 2024 Shiana Braeckman.