Feestelijke sfeer op Balegem – Berg

Volgend jaar viert ‘De Steenput’ 60 ste verjaardag

Al wie neerstreek in Balegem – Berg kwam terecht in een gezellig gemoedelijk volksfeest. Rudy Colman en Conny Van Herreweghe organiseren tijdens Kermis Balegem traditiegetrouw  wielerwedstrijden maar er volgen nadien altijd een aantal extraatjes. Op den Berg vonden dit jaar optredens plaats van The A – Ties (Kurt Burgelman , BiezeBaaze), Kurt Crabbé, Dirk Van De Velde, je kon je ook vergapen aan de vermaarde travestieshow van Madama Zaza én op de loop toe was er nu ook weer de gratis haringworp met dit keer 1000 prijzen. De legendarische uitstraling van de kermis op den Berg is niet stuk te krijgen én blijft populair. Er hing een feestelijke sfeer op den Berg. Aan gezelligheid wordt niets ingeboet. Integendeel. Rudy en Conny blijven zich gastvrij openstellen voor de wieler- en feestliefhebbers. De muziek, de animaties verblijdden de harten. En de onvermijdelijke pintjes bier deden de rest. Een mooi concept dat mensen verbindt. Er viel groot nieuws te rapen, in 2024 bestaat ‘De Steenput’ 60 jaar, de ouders van Conny baatten 20 jaar de café – feestzaal uit,
Conny en Rudy namen nadien de fakkel over en zijn zinnens om volgend jaar van de ‘diamanten’ verjaardag van ‘De Steenput’ een ‘specialleke’ te maken. Later volgt meer nieuws.  Conny en Rudy weten zich gelukkig geruggensteund door een enthousiast wielercomité en gedreven medewerkers. Ze zijn de drijvende krachten achter de wielerwedstrijden en de animatie. Organiseren is hun leven, en dat zal bij het volkse koppel altijd zo blijven. Gans het team glunderde en zag dat de formule van ‘den Berg’ blijft aanslaan. Iedereen heeft zich afgesloofd om van de kermis een voltreffer te maken. En dat werd het ook. De waardering van veel Balegemnaars, sympathisanten uit de regio én sponsors doet deugd en bewijst dat de inspanningen van Conny en Rudy en hun medewerkers enorm wordt geapprecieerd. Het was genieten van de wielerwedstrijden, de optredens en de randanimatie. Op den Berg klonk men broederlijk op het leven, op den Berg en op het aangenaam gezelschap. Madame Zaza en haar bont gezelschap waren alweer eens perfecte sfeermakers. Een heuse publiekstrekker. Uiteraard ontbraken ook dit jaar op den Berg  de Bourgondische toestanden niet.
Madame Zaza steelt de show
Madame Zaza trad destijds op achttienjarige voor het eerst op als transformist, zeg maar travestiet. Er werd toen met enkele kennissen een show in elkaar gestoken. Met succes. De bal ging definitief aan het rollen. Het gezelschap van Madame Zaza brengt muziek vanuit de onderbuik, waarbij alle heupen spontaan beginnen te bewegen, de basis van hun show. Imitaties van bekende vedetten en wereldvedetten passeerden de revue in De Steenput. De showqueens gooiden hoge ogen, vooral bij het mannelijk publiek. Madame Zaza is een merknaam geworden. Hun optreden staat voor uitbundigheid, kleuren, power, fiesta. Het werd een zwoel avondje. De volumeknop mocht terecht eens omhoog voor een swingend optreden van het team van Madame Zaza. Alweer een spectaculaire, fantastische show, kleur en leven waar je ook keek. Het bruiste op Balegem – Berg. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).