Moortsele kermist van vrijdag 1 tot en met maandag 4 september

Gezellige en vrolijke sfeer op Trampleinfeesten

Dankzij de Heemkring, team Plankierke, team Zappa en ‘t Neerhof én een schare trouwe medewerkers blijft Moortsele kermis springlevend. Respect voor het werk dat ze verrichten. Om van de voorbereiding nog te zwijgen. Ze vinden het belangrijk om aandacht te blijven hebben voor ‘hun’ kermis. Kermisdagen, mooie momenten om te genieten en mensen te ontmoeten. Zes jaar geleden werd een nieuw concept gelanceerd: de Trampleinfeesten. De kermis zorgt voor sfeer, voor beweging en de organisatoren zien graag Moortsele ‘bougeren’.
Met tornooi Jeux de Boules, Boule Populaire met discobarak, wielerwedstrijd elite zonder contract en beloften, ‘tuinkaffee’ met optreden Turtle Wax, foodtrucks,  t- dansant met Funksoul Brothers, trampleinfeesten met optredens van vijf bands, voetbalwedstrijd  FCE Moortsele – FCKSV Overmere, kermisvlucht duiven, ontmoetingsnamiddag 55+, reuzenstoet, optreden De Helaasheid der Zingen en bal populaire met DJ Ambrosius werd een heel mooi gevarieerd programma samengesteld. Wie graag deelneemt aan ‘Jeux de Boules’ schrijft zich in via freddy.den.haese@telenet.be. Veel muziek op Moortsele kermis naast de optredens van maar liefst vijf bands: Brandhout, Kevain, Studio Banaal, Tram 3, Faute Bendt wordt er ook een mega-goede dj ingezet: P&P. Elk jaar opnieuw zijn de duivenliefhebbers in de wolken met de kermisvlucht. Niet meer weg te denken op de kermis: de reuzenstoet. Traditiegetrouw gaan ook op de editie 2023 reus Lange Jan, reuzin Lange Aldegonde, zoon Teun en dochter Tine door de straten laveren. De organisatoren hebben woorden van dank voor de sponsors en de steeds weer enthousiaste feestvierders die naar Moorsele Kermis komen afgezakt.
Het concept van Moortsele kermis wordt behouden, een programma voor zowel een ouder als jong publiek. Men mikt op een modaal publiek. De organisatoren willen er opnieuw een mooie editie van maken. Er zijn veel goede redenen om te komen feesten. Moortsele Kermis, gerealiseerd door de inzet van Heemkring, Plankierke, Zappa en ‘t Neerhof en vele medewerkers, wil men in Moortsele blijven koesteren, dat wil zeggen: een gezellige en vrolijke sfeer. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).