24ste Kasseifeesten in Brakel-Zegelsem op 17 september 2023

Op zondag 17 september heeft de 24 ste editie plaats van de Kasseifeesten in het kasseidorp Zegelsem. Het hoofditem blijft uiteraard de grote rommelmarkt tussen 9u en 18u ( meer dan 2 km) in het centrum. (inschrijven voor 10 september) Het blijft volgens de organisatoren de bedoeling een gezellige en aangename rommelmarkt samen te stellen met standjes in de Teirlinckstraat, Ursmarusstraat tot op Haaghoek en de Leberg ( tot aan de visvijvers)   – beiden gekend door ieder wielerliefhebber. Hoofdorganisator is Gezinsbond In de Rand (Elst-Michelbeke-Zegelsem) die een beroep kan doen op heel wat vrijwilligers om weer een succes te maken van dit gebeuren.

Verder is er de 21ste Kasseidorptocht in een organisatie van de Randstappers. De verschillende wandelafstanden zijn : 6-12-18 en 24km. Deze tochten doen de mooiste plaatsjes van Brakel aan. Men kan de verschillende afstanden combineren en zo ruim 24km wandelplezier beleven. Wandelen kan tussen 8u en 15u. De start is voorzien in de school.

De expo in de kerk ( toegankelijk van 9u tot 18u) heeft heel wat in petto dit jaar. Kunstenaars  zijn: Koen Penninck, Yvan De Vos, Chris Masson en karikatuurtekenaar James.

Muzikale animatie ontbreekt evenmin want er zijn optredens voorzien van De Koninklijke Harmonie De Eendracht uit Mater met de Belleman van Oudenaarde, Elvis,  dansgroep Showspot, Nicole, Line Dance 4 Fu, Eddy accordeon en VIOS.  Verder voorziet men kinderanimatie. Er is het kampioenschap kasseiwerpen. Vanaf 11u is er barbecue op de speelplaats van de school!

Als apotheose is er de Gouden Kasseiworp i.s.m Les Amis de Paris-Roubaix met als eerste prijs 125 euro cash en tal van andere prijzen.

 

Bert.broos@outlook.be en 0495 34 51 73.