ERPE ELITE Z/C & BELOFTEN: Michiel Coppens snelste van de zes

Terwijl in Wetteren volop het afscheid werd gevierd van Peter Sagan, werd er ook gekoerst in Erpe. Hier stond de grote prijs John Hannes met ereprijs ereburgemeester van Erpe-Mere Hugo De Waele op het programma, een interclub voor elite zonder contract en beloften. De 94 deelnemers moesten een afstand van 144,4 km afleggen, verdeeld over 9 ronden.

Na drie ronden wedstrijd kon zich een kopgroep vormen van vier renners, waaronder Mauro Verwilt, Hannes Fabri, Michiel Coppens en Ewout De Keyser. Vanuit het peloton werd jacht gemaakt en volgde de ene aanval na de andere maar zonder succes. Toch slaagden Gianni Marchand, Yiber Sefa en Milan Lanhove in hun opzet en konden de kloof van dertig seconden overbruggen en aansluiting vinden met de vier vluchters. De verstandhouding was bijzonder goed zodat de zeven leiders een bon konden verwerpen van één minuut en tien seconden. Ploegmaats Jerome Baugnies en Guillaume Seye konden zich nog lostrekken uit het peloton maar bleven echter op twintig seconden hangen van de leiders. In de laatste ronde moest Gianni Marchand zijn medevluchters laten begaan en kregen we een spurt met zes. Een spurt dat een nek aan nek race werd waar Michiel Coppens uit Dendermonde aan het langste eind trok en met een bandlengte verschil won voor Milan Van Lanhove, Mauro Verwilt, Ylber Sefa, Hannes Fabri en Wout De Keyser. De zevende plaats was voor Gianni Marchand. Jerome Baugnies, Guillaume Seye waren goed voor plaats acht en negen terwijl Ben Squire de pelotonspurt won voor Maxim Nonneman, Jasper Paridaens en Matthew Van Schoor.

Met dank aan Rita Thienpont & Robin Van Melkebeke voor teskst en foto’s.

Foto boven:

Michiel Coppens haalde het met een banddikte voor Milan Van Lanhove, Mauro Verwilt, Ylber Sefa, Hannes Fabri en Wout De Keyser.

Foto’s onder:

Het podium van de top drie met in het midden Michiel Coppens, Milan Van Lanhove (l), Mauro Verwilt (r) samen met de organisatie Ereburgemeester Hugo De Waele en Burgemeester Tom Van Keymolen.

De winnaar Michiel Coppens samen met zijn ploegmaats van RB Zelfbouw UCT en ploegleiding

De winnaar Michiel Coppens in gesprek met de speaker