Ontdek goud, zijde en borduurwerk tijdens Open Monumentendag in Musea van Hunnegem

Geraardsbergen. Op zondag 10 september is het weer Open Monumentendag. Alles draait dit jaar rond immaterieel erfgoed. Je ontdekt de verhalen en de tradities achter onze monumenten. Van 10.00 tot 17.30 uur doen de Musea van Hunnegem in de Gasthuisstraat de deuren open. Je kan er naast vele andere zaken ook goud, zijde en hemels borduurwerk ontdekken.

Curatoren Ria Cooreman (conservator Museum Kunst en Geschiedenis, Brussel ) en Ingrid Lewyllie (conservator Chantillykantmuseum, Geraardsbergen) selecteerden enkele parels uit het rijke archief van Hunnegem en duiden de historiek, de symboliek en de techniek van het handborduurwerk op dit liturgisch textiel. Deze exclusieve tentoonstelling kwam tot stand met de steun van Erfgoed Vlaamse Ardennen. Bovendien zijn er naast deze expo nog andere tentoonstellingen en musea te bezoeken, o.a. het Museum en Archief van de Vlaamse Film, het Museum Luchtoorlog WO2, de Huge Strip Corner, en nog veel meer…

Voor meer info: https://www.openmonumentendag.be/activiteiten/goud-zijde-hemels-borduurwerk-in-hunnegem