Komende zondag zijn alle ogen gericht op Mauro Keppens

Zondag 10 september: Nieuwelingen te Vlierzele

Komende zondag 10 september organiseert de supportersclub van thuiswielrenners Cedric en Mauro Keppens aan ‘hun’ lokaal Café De Put in samenwerking met het Wielersportcomiteit Bavegem VZW een wielerwedstrijd voor Nieuwelingen. Deze wedstrijd staat in teken en is een inrichting voor Vlierzelenaar en eerstejaars nieuweling Mauro Keppens.

Papa Joran won 33 jaar geleden

Dat alle ogen gericht zijn op Mauro, dat staat vast. Toch heeft deze wedstrijd nog een ander speciaal kantje. Want deze wedstrijd brengt voor papa Joran ook heel wat mooie herinneringen met zich mee. Joran zelf, één van onze beste streekrenners destijds en afkomstig van Lede, won 33 jaar geleden (1990) op dezelfde aankomst, hetzelfde café (wel ondertussen het vernieuwde Café De Put) en ook als nieuweling deze wielerwedstrijd. “Nooit gedacht dat zoveel jaren later één van mijn zonen hier zelf de wedstrijd zou rijden en dit dan ook nog eens als nieuweling. Ik weet nog heel goed dat we met een paar renners weg waren en dat ik in de slotkilometers mij kon lostrekken van mijn medevluchters. Ik won met een paar lengtes voorsprong de wedstrijd. Het zou heel bijzonder zijn moest Mauro hier a.s. zondag ook de zege pakken, dit niet alleen voor mezelf maar ook voor de vele supporters van Cedric en Mauro. Het zou hier nogal een feestje zijn moest dit gebeuren hier in ons lokaal Café De Put.” aldus een lachende Joran Keppens.

“Geen druk of last”

Met zijn elf overwinningen dit seizoen heeft Mauro (die in oktober 15 jaar wordt), waaronder Pevele Classic Topcompetitie, klimkoersen Couvin en Herbeumont, het Vlaams kampioenschap op weg en zowel Provinciaal Kampioen op de weg als in het tijdrijden bij de eerstejaars nieuwelingen al een mooi palmares kunnen bij elkaar fietsen en mag hij tevreden terugblikken op zijn seizoen. “Ik ben zeker al blij over mijn prestaties van dit seizoen en de mooie overwinningen die ik kon op zak steken.” vertelt ons Mauro. “Wat zondag betreft verwacht ik een mooie koers waar ik natuurlijk graag zou willen winnen in eigen gemeente en voor onze supporters. Dat mijn vader hier zelf zoveel jaren geleden ook gewonnen heeft, zou natuurlijk zeer mooi en opsteker zijn. Ik heb er eigenlijk niet bij stilgestaan maar de gedachte alleen al maakt deze wedstrijd al speciaal. Ik weet dat er naar mij zal gekeken worden maar ik kan zeggen dat ik van druk totaal geen last heb en dat ik er mij weinig van aantrek. Vooral omdat het ook maar een kermiskoers is, een gewone koers zoals alle andere met enig verschil dat ik nu rij op mijn thuisbasis. Het beste scenario is natuurlijk alleen aankomen en ik denk met dit parcours waar verschillende hobbels in zitten dat dit wel mogelijk zou zijn.” aldus een vastberaden Mauro Keppens. Ondertussen reist zijn oudere broer Cedric (junior) morgenvroeg (donderdagmorgen) af naar een GP Rüebliland een driedaagse in Zwitserland. Cedric, die om onbekende en onbegrijpelijke reden niet geselecteerd is voor het EK in het Nederlandse Drenthe eind september kijkt met volle tuigen uit naar deze drie ritten in Zwitserland. Al zegt hij zelf dat het daar pittig zal worden.

Formaliteiten

De nieuwelingen moeten 67 km afleggen en dit over tien ronden. De inschrijving en prijsuitreiking vinden plaats in Café De Put, Uilebroek 7, 9520 Vlierzele vanaf 13u30 tot 14u45. De start is er voorzien om 15u00. De Gemeenteschool De Zonnevlier stelt zijn refter ter beschikking voor de kleedkamer en medische controle. Boven de gewoonlijke 200 euro/20 prijzen is er vanaf de 21ste tot en met de 40ste plaats nog vijf euro te verdienen en worden er extra premies aan de aankomstlijn uitgereikt. De micro-reportage ligt in handen van het Huis Freddy Schollaert, Speurtstraat 44 te Oordegem in samenwerking met DERITO, ramen en deuren uit Geraardsbergen en Immobiliënkantoor ALBERT uit Smetlede.

Langs deze weg dankt de supportersclub al hun sponsors die op één of andere manier hebben bijgedragen om deze wedstrijd tot slagen te brengen. De medewerkers die zowel voor als achter de schermen zullen meewerken, al de seingevers die de veiligheid van de renners zullen garanderen, het gemeentebestuur Sint-Lievens-Houtem maar vooral het supportersclub Café De Put bij Franky & Erika voor de enorme ondersteuning van en voor beide renners.

 

Foto boven:

Met volledig links en rechts de uitbaters van Café De Put Franky en Erika samen met Junior Cedric Keppens (rood-zwarte uitrusting) en Nieuweling Mauro Keppens ( geel-wit- zwarte uitrusting) en tussen hun papa Joran Keppens voor hun supporterslokaal waar het komende zondag allemaal te doen is.

Foto’s onder:

Nieuweling Mauro Keppens.

Papa Joran Keppens won 33 jaar geleden op dezelfde plaats ook als nieuweling de koers. Hier een foto van zijn podium destijds in Vlierzele.

Met volledig links en rechts de uitbaters van Café De Put Franky en Erika samen met Junior Cedric Keppens (rood-zwarte uitrusting) en Nieuweling Mauro Keppens ( geel-wit- zwarte uitrusting) en tussen hun papa Joran Keppens voor hun supporterslokaal waar het komende zondag allemaal te doen is.

Junior Cedric Keppens (rood-zwarte uitrusting) en Nieuweling Mauro Keppens ( geel-wit- zwarte uitrusting).