Mazoutvervuiling op de Dender: watersportactiviteiten tijdelijk verboden

Geraardsbergen. Deze ochtend werd ter hoogte van de Unal-site in de Gaverstraat een mazoutvervuiling op de Dender vastgesteld. Zowel het lokaal bestuur, de brandweer, de politie, de civiele bescherming als de Vlaamse Waterweg kwamen ter plekke om de situatie te onderzoeken en de nodige maatregelen te treffen. Ook de Provincie, OVAM en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) werden verwittigd en betrokken in het beslissingsproces.

Na het advies van alle betrokken instanties werd geoordeeld dat er voor de Dender zelf momenteel geen specifieke acties nodig zijn. Voor omwonenden is er geen direct gevaar. Uit voorzorg worden wel alle watersportactiviteiten op de Dender tijdelijk verboden. De aanbieders van deze activiteiten worden verwittigd.

De situatie wordt de komende dagen van dichtbij opgevolgd.

Julien Borremans