Digipunt Bib Erpe-Mere lanceert digitaal aanbod najaar 2023

De bibliotheek van Erpe-Mere lanceert heel wat cursussen en demo’s voor het najaar. Starten doen ze met de lezing ‘Laat je geen ha(c)k zetten’ over online veiligheid. Na deze lezing, krijg je de kans om als eerste in te schrijven voor de komende workshops. Lezing ‘Laat je geen ha(c)k zetten’ op woensdag 13 september om 19.30 uur in de raadzaal Voel jij je weleens de zwakste schakel wanneer het om je online veiligheid gaat? Daar probeert spreker Mathieu Verschraege in deze lezing wat aan te doen! Iedereen weet dat er door criminelen ingebroken kan worden in je huis of auto. Maar ook op alle plekken waar we ons online bevinden, kunnen mensen binnendringen. In plaats van gebruik te maken van een raam dat op een kier staat, maken hackers gebruik van de kwetsbaarheden van je apparaten of je online accounts. Aan de hand van enkele waargebeurde verhalen leer je de meest voorkomende fenomenen zoals phishing, emotie- en crypto fraude (her)kennen. Met enkele tips en tricks op zak ga je na deze lezing veiliger online én sensibiliseer je de mensen in jouw omgeving.

Met Mathieu Verschraege heeft de bib een absolute autoriteit op het gebied van online veiligheid te gast. Hij is een voormalig cybercrime- en zedenrechercheur bij de recherche en Computer Crime Unit
van de Belgische lokale politie. Vanuit zijn ervaringen met slachtoffers en daders zet hij met Mediavista in op preventie en sensibilisering.
Inschrijven voor de lezing kan in de bibliotheek of bibliotheek@erpe-mere.be of 053/60 34 70. Aanbod van het digipunt
Maandelijks kan je in de bib tijdens de digipunt-momenten bij vrijwilligers terecht voor gratis advies over jouw smartphone, laptop of digitale toepassingen en apps.

Voor het najaar 2023 staat ook een waaier aan cursussen en Digitale Cafés op de planning. In de bib vind je een folder van het digipunt met het aanbod voor najaar 2023 of neem een kijkje op www.erpe-mere.be/digipunt

Op foto Mathieu Verschraege spreker van dienst