Kermisweekend in Elene

Wie dezer dagen in Elene-dorp voorbijkomt, zal er ongetwijfeld wapperende kleurrijke vlaggetjes opmerken. Naar aloude traditie is het komend weekend immers ‘Kermis Elene’. In het vooruitzicht hiervan en met de bedoeling de draad-van-weleer weer op te nemen en de kermissfeer terug te brengen in het dorp, werd door een aantal enthousiastelingen het organisatiecomité vzw OKE-Elene boven de doopvont gehouden, werden de nodige fondsen ingezameld (appelverkoop, sponsoring) en wordt nu een uitgebreid programma gepresenteerd met diverse kermisactiviteiten voor jong en oud, ‘anciens’ en nieuwkomers in het dorp. Afspraak op het kerkplein en in de feesttent van café ’t Koperen Kot in de Molenbeekstraat.

  • Op vrijdag 8 september worden de feestelijkheden daar om 19 uur ingezet met een openingsdrink en een demo-optreden van De Dansstudio, gevolgd door een kermisfuif met dj Claude (vanaf 20 uur, inkom gratis).
  • Op zaterdag 9 september zijn supporters vanaf 12 uur welkom in het zaaltje van café ’t Koperen Kot voor een dartstornooi voor semi-profs (volzet) en ’s avonds vanaf 19 uur wordt dit nog eens overgedaan met een dartstornooi voor dummies. Om 14 uur opent in de tent het kinderdorp met springkasteel en kermismolentjes, grime en lekkers (suikerspin, ijsjes), volksspelen en kinderfuif. Ondertussen kunnen (groot)ouders genieten van een drankje en/of deelnemen (prijs 20 euro) aan een workshop decoratie (in samenwerking met Bravoure). Andere creatievelingen zijn hiervoor eveneens welkom. Om 18 uur is er ook nog een kaartavond (in de rent).
  • Op zondag 10 september opent de tent om 11u30 voor de kermisbarbecue (tot 14 uur, 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot en met 12 jaar, op voorhand inschrijven). Omstreeks 16 uur begint als afsluiter van de kermis het optreden van de muziekband Jean Dover & Friends. In de kerk van Elene concerteert ’s namiddags het Gospalinakoor en door de plaatselijke toneelkring ’t Rad wordt ook nog een wandelzoektocht georganiseerd. Over deze twee activiteiten meer info in een afzonderlijk NUUS-artikel via deze link.

VERKEERSMAATREGELEN

  • Parkeerverbod op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 september telkens van 17 tot 24 uur in de Molenbeekstraat, Baron Boudewijnstraat en op het Baron I. della Failleplein.
  • Geen verkeer toegelaten in de Molenbeekstraat op vrijdag 8 september van 17 tot 24 uur en op zaterdag 9 september van 6 tot 24 uur alsook op zaterdag 9 september van 10 tot 18 uur in de Kouterstraat, Lippenhovestraat, Baron Boudewijnstraat en op het Baron I. della Failleplein.
  • Alleen plaatselijk verkeer toegelaten van vrijdag 8 september om 17 uur tot zondag 10 september om 24 uur in de Kouterstraat en op zaterdag 9 september van 8 tot 24 uur in de Lippenhovestraat.