Eerstejaars KA Zottegem op GWP naar Durbuy

Vanmorgen op de parking van de sportsite Bevegemse Vijvers vertrokken zo’n 200 eerstejaars van Koninklijk Atheneum Zottegem – GO! atheneum Zottegem – naar Durbuy voor een GWP (geïntegreerde-werk-periodes) 

“De grote bussen brachten de leerlingen samen met hun begeleidende leerkrachten richting het vakantiedomein Dennenheuvel. Het domein ligt midden in een mooi park aan de rand van Bomal-sur-Ourthe en is een ideaal vertrekpunt voor de vele groepsactiviteiten”, zeggen directeur An Van de Wiele en collega-directeur Nele De Rouck. “Onze eerstes maakten amper een kleine twee weken geleden de overstap naar het secundair onderwijs. Voor velen ging dit gepaard met een klein hartje, vooral ook omdat ze vaak weinig andere leerlingen kennen. En net daar brengen we met deze driedaagse verandering in. Tijdens de verschillende sportieve en avontuurlijke uitdagingen leren de leerlingen elkaar en hun leerkrachten op korte tijd goed kennen en wakkeren we het groepsgevoel aan. Er ontstaan elk jaar weer mooie vriendschappen in Durbuy. Op vrijdagavond komen de leerlingen opnieuw in Zottegem aan, ongetwijfeld met heel wat leuke verhalen.”