Gedichtenwedstrijd ‘Waarom oorlog?’ op 11/11 in Geraardsbergen

Geraardsbergen. De Cultuurraad van Geraardsbergen roept alle inwoners, ook scholieren en studenten, op om een korte tekst of een gedicht te schrijven met als thema ‘Waarom oorlog?’.  Een jury zal een winnende tekst of gedicht selecteren, dat tijdens de herdenkingsplechtigheid op 11 november voorgedragen zal worden. Er zijn twee categorieën: jeugd en volwassenen. De winnaar uit elke categorie wordt beloond met een waardebon van 50 euro. Tekst of gedicht moet ten laatste op vrijdag 27 oktober 2023 bezorgd worden aan de Cultuurdienst, Infokantoor Visit Geraardsbergen (elke dag doorlopend open van 10 tot 17 uur), Markt z/n, 9500 Geraardsbergen of digitaal via cultuur@geraardsbergen.be met een duidelijke vermelding van naam, leeftijd, adres, tel. of gsmnr. en e-mailadres achteraan het gedicht (of onderaan e-mailbericht). Plagiaat is uiteraard niet toegestaan.

De viering gebeurt in samenwerking met de lokale lagere scholen en Wings of Memory.