Kleur in Munte ART expo REFLECTION

Kunstenaar David Maertens maakt kunst met spuitzakjes

Gezamenlijk kunstproject in Kerk, Pastorie en op Munteplein met Kunstenaar David Maertens.

David Maertens zet samen met Christoforusgemeenschap en kinderen van de Steinerschool het centrum van Munte in kleur.

Als kunstenaar-chocolatier ontwikkelde David door de jaren heen een eigen techniek, de ‘garnitiek’, gebruikmakend van spuitzakjes uit de patisserie. De typische stijl van David is duidelijk herkenbaar aan het organische lijnenspel waarmee hij speelt en creëert.
Voor deze tentoonstelling ging David aan de slag met Reflecties, zowel figuurlijk (Spiegel) als letterlijk (Beeld). Hij staat stil bij de reflectie die zijn werk opwekt bij mensen. Wat komt er in je op bij het bekijken van het werk? Zie je jezelf of het werk? Wat wil je zien? Wil je gezien worden? Welk deel van jezelf wil je zien? De betekenisgeving van de werken wordt bij de kijker gelegd. Om de kijker hier niet in af te leiden dragen de werken geen titel.
Bij het tot stand komen van deze tentoonstelling werd samengewerkt met de Christoforusgemeenschap te Munte die aan de slag ging met de chocolade-garnitiek. De kinderen van Steinerschool Munte leefden zich volop uit op doek waardoor een organisch lijnen -samenspel ontstond.
Deze werken zijn te bezichtigen in de kerk.

Van 15 september tot 15 oktober in de Pastorie van Munte, munteplein, Merelbeke
openingsuren:
za 13.30u tot 17.30u
zo 10u tot 17.30u
en tot 30 september ook elke weekdag tussen 13.30u en 17.30u