Geraardsbergen innoveert met cityrun en belevenisloop voor scholen

Geraardsbergen. De Sportdienst van Lokaal Bestuur Geraardsbergen organiseert twee uitdagende loopactiviteiten voor jongeren: een belevenisloop voor kinderen van de lagere school op woensdag 20 september en een cityrun voor leerlingen van de middelbare school op donderdag 21 september.

Belevenisloop
Geraardsbergen was één van de eerste steden van Vlaanderen die startte met een veldloop voor scholen. Intussen zijn we meer dan 50 jaar later en is het tijd voor verandering. De klassieke scholenveldloop voor kinderen van de lagere school krijgt een gloednieuw jasje en wordt een heuse belevenisloop.

De eerste belevenisloop vindt plaats op woensdag 20 september 2023 om 13.30 uur in het Adriaansstadion (Zonnebloemstraat 5). Op de planning: een avontuurlijke, niet-competitieve obstakelrun van ongeveer 1 km met leuke, doenbare hindernissen voor kinderen én ouders. Daarnaast wordt er ook randanimatie voorzien zoals een klimmuur, airtracks, springkastelen, initiaties… Geraardsbergen werd voor dit project uitgekozen als pilootgemeente door MOEV en Sport Vlaanderen.

Cityrun
Op donderdag 21 september om 9.30 uur is het de beurt aan de leerlingen van het middelbaar onderwijs. Zij moeten tijdens een parcours van 3 km door de stad enkele uitdagende hindernissen overwinnen. De organisatie van de cityrun is een samenwerking tussen het lokaal bestuur, de Geraardsbergse scholen, MOEV en Sport Vlaanderen.

‘Bij zowel de belevenisloop als de cityrun willen we focussen op de gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’. De afstand hoeft geen probleem te vormen om te kunnen deelnemen en er wordt enkel nog gelopen voor het plezier, niet meer om te winnen. We hopen hiermee zoveel mogelijk jongeren te motiveren om deel te nemen’, zegt schepen van Sport Stephan De Prez.