Ook Zottegem verkoopt azalea’s voor ‘Kom op tegen Kanker’

Doorheen de jaren is het derde weekend van september een begrip geworden als het zgn. Plantjesweekend ten voordele van de Vlaamse koepelorganisatie ‘Kom op tegen Kanker’. Dit weekend wordt deze actie voor de 29ste keer gehouden (sinds 1995) en ook in Zottegem kan al wie de strijd tegen kanker behartigt, daartoe iets bijdragen.

Door enthousiaste vrijwilligers zullen immers nu vrijdag 15 september opnieuw de befaamde azalea’s te koop aangeboden worden, tegen de prijs van 8 euro per plant. Men kan hen aantreffen van 9 tot 17 uur onder meer aan een verkoopstand op de Markt, in het WZC en LDC Egmont en aan de warenhuizen AD Delhaize (Godveerdegem) en Colruyt (Bijloke). Ook in de inkomhal van het AZ Sint-Elisabeth zal men vrijdag opnieuw een azaleaplantje kunnen kopen (niet vermeld in het stadsmagazine noch in Infokrant Egmont).

Uw steun zal door ‘Kom op tegen Kanker’ mede gebruikt worden voor het financieren van allerlei zorgprojecten (activiteiten, lotgenotencontacten en een luisterend oor, praktische informatie en financiële ondersteuning) van mensen met kanker en hun naasten. Verleden jaar werden tijdens het Plantjesweekend in Vlaanderen 329.560 azalea’s aan de man / vrouw gebracht, goed voor een opbrengst van 2.636.480 euro. Na twee speciale corona-edities is er sinds vorig jaar geen online verkoop meer.