Guido De Padt zegt de politiek vaarwel

Geraardsbergen. Open VLD burgemeester Guido De Padt (69 jaar) verlaat – na 41 jaar actieve politiek – eind dit jaar het politieke speelveld. Hij zal niet meer deelnemen aan de komende verkiezingen en geeft de fakkel door aan een nieuwe generatie om het beleidswerk in Geraardsbergen verder te zetten.

Er wacht een nieuw hoofdstuk met meer tijd voor familie en vrienden en de vele andere aspecten van het leven. “Politiek is topsport, zowel fysiek als mentaal. Je moet er 7 op 7 en 24 op 24 staan. Dat heb ik 41 jaar lang met volle overgave gedaan, samen met 20 jaar advocatuur. Met mijn 70ste levensjaar in zicht wil ik het graag wat rustiger aan doen en tegelijk ruimte geven aan nieuwe en jongere kandidaten. Ik zeg het politiek vaarwel met een warm en dankbaar gevoel voor het vertrouwen dat ik van mijn kiezers kreeg en voor de vele samenwerkingsverbanden die over de partijgrenzen heen mogelijk waren.”

Guido De Padt laat een een grote erfenis na. Hij had tal van mandaten. Hij was burgemeester, minister, gedeputeerde, regeringscommissaris, senator, volksvertegenwoordiger, schepen, OCMW-voorzitter, provincieraadslid.  Het partijbestuur zal nu werk maken van het aanduiden van een opvolgend burgemeester en een schepen.

Julien Borremans